Herpinia, hier in actie tegen SIOL, klopte donderdagavond laagvlieger Gassel met 2-0. Foto: Gerno de Haas

4H: FC De Rakt kan ook nog verliezen, Herpinia wint kelderduel

Voetbal 3.417 keer gelezen

De inhaaldonderdag leverde een verrassende uitslag op bij Achilles Reek – FC De Rakt. De Rekenaren klopten nummer twee uit 4H met 3-1. Onderin steeg Herpinia drie plaatsen na de winst bij voorlaatste VV Gassel. Op een zwaar veld werd het 0-2.

Achilles Reek stopt FC De Rakt
Aan alles komt een eind. Ook de mooie ongeslagen serie van vijftien wedstrijden is ten einde. De Udenaren werden donderdagavond bij Achilles Reek op hun nummer gezet. Achilles won met 3-1, en daar viel niks op af te dingen. Beaamde trainer Eus Marijnissen.
FC De Rakt opende in de 8e minuut de score via Thomas Mertens. In die openingsfase hadden de bezoekers ook het beste van het spel, maar gastheer Achilles stelde orde op zaken. “We speelden 4-3-3 vandaag, en dat pakte goed uit”, zegt winnend coach Jordy van Boxtel, die zijn ploeg in de 35e minuut langszij zag komen door een doelpunt van Tinus van der Wijst. Na rust krulde Mathijs van der Steen een vrije trap binnen: 2-1. In de 80e minuut besliste Anwar Tuithof de strijd.
FC De Rakt-trainer Eus Marijnissen zocht niet naar excuses. “We hebben terecht verloren want het was van onze kant niet goed vandaag. Achilles Reek heeft het goed aangepakt en verdiend gewonnen.” De trainer zit niet bij de pakken neer. “Na vijftien wedstrijden kun je een keer verliezen. Er is geen man over boord. We weten dat we geen kampioen worden. Dat wordt Festilent. Bovendien hebben we een prijs op zak (tweede periodetitel, red.). Zondag pakken we de draad weer op. We spelen dan tegen Cito.

Herpinia doet goede zaken
In Gassel bleef de strijd tussen nummer dertien Gassel en nummer twaalf Herpinia lang spannend. Nadat Tim Siebers de score in de 22e minuut opende besliste Niels van der Linden de strijd in de 88e minuut.
Daarmee kregen de Herpenaren het verdiende loon. “We waren beter. Gassel kreeg wel een paar kansjes hoor, maar we kwamen niet echt in gevaar”, zegt trainer Hans Lathouwers, die blij was met het debuut van de zeventienjarige Lars Verwijst. “Hij deed het erg goed, en stond met een vrije trap op de lat aan de basis voor het eerste doelpunt. Tim Siebers maakte het in de rebound af. De tweede Herpense goal kwam ook van een invaller. Niels van der Linden speelt normaliter in Herpinia 3. “We hebben wat personele problemen. Gelukkig wilde Niels ons uit de brand helpen.”
Door de overwinning klimt Herpinia met stip. De ploeg is nu tiende met 23 uit 18.