De 1-0 van Job Vermeulen
De 1-0 van Job Vermeulen Foto:Henri Maas

5E: Boerdonk doet goede zaken en stijgt naar plek 3; WHV wint van Elsendorp

Voetbal 2.775 keer gelezen

De overvloedige regenval zorgde ervoor dat slechts een beperkt aantal wedstrijden door kon gaan. Opvallend is de afgelasting op het kunstgras in Uden, maar daar bleek een slecht functionerend drainage systeem het kunstgrasveld onbespeelbaar te hebben gemaakt. Waar wel gespeeld werd wonnen de thuisploegen: Boerdonk en WHV tegen respectievelijk de peeldorpen De Rips en Elsendorp.

Boerdonk heerst op De Kerveheester
Zonder de geschorste Tim van Alphen had Boerdonk toch een redelijk gemakkelijke middag tegen Fiducia op een prima besppelbaar veld. Gelegenheidsspits Rens Donkers bezorgde samen met de flankspelers Daan Dordtmans en Jordy Neuteboom de verdediging van Fiducia voldoende werk zodat de Ripsenaren in de 1e helft nauwelijks aan aanvallen toekwamen. Ook Stan Hendriks was vanuit het middenveld voortdurend dreigend en bij een van zijn acties over de rechterkant werd de bal door een speler van Fiducia met de arm gespeeld. De bal ging op de stip en Job Vermeulen stuurde de doelman naar de verkeerde hoek: 1-0 in de 29e minuut. Boerdonk kon deze stand eenvoudig naar de rust toe brengen.

In de tweede helft was Fiducia meer dreigend, maar keeper Mitch Meulensteen was in goede vorm. Na een uur spelen had hij echter de hulp van een Boerdonk verdediger op de doellijn en de lat nodig om de gelijkmaker te voorkomen. De armen van de Fiducia spelers ging al de lucht in maar de bal was niet over de doellijn geweest. Hierna kreeg Boerdonk weer wat meer grip. Invaller Danny van der Velden kopte in minuut 77 een zeer strak genomen corner van Roy Neuteboom van dichtbij snoeihard tegen de touwen en met de 0-2 was de wedstrijd beslist. Omdat Odiliapeel niet speelde wipt Boerdonk over hen heen en bezet nu de derde plek.

WHV verslaat Elsendorp verdiend.
In de openingsfase was Elsendorp nog de betere ploeg maar daarna nam WHV het initiatief over en op basis daarvan was de overwinning verdiend. De eerste helft kende weinig hoogtepunten. 5 minuten na rust was het Lucas Dobbelsteen die de 1-0 liet aantekenen voor WHV.  Keeper Luuk van Grinsven veroorzaakte in de 60e minuut een penalty. Hij herstelde zijn fout door de ingeschoten penalty te stoppen. Daarna was zijn zelfvertrouwen dusdanig hoog dat de kansen die Elsendorp hierna nog kreeg om de gelijkmaker te produceren telkens door hem werden verhinderd. Zodoende bleven de 3 punten in Loosbroek.