SSS'18 en Rhode deelden de punten na een 0-0 gelijkspel waarin veel kansen werden gemist. Foto: Jeff Meijs

2G: DAW pakt koppositie, RKSV Schijndel/De Wit ontsnapt in Groesbeek

Voetbal 4.245 keer gelezen

SCHAIJK | DAW Schaijk pakte de koppositie in 2G vanwege een overwinning op Boekel Sport met 3-2. Twee wedstrijden werden afgelast; de uitwedstrijd van Volkel tegen Sparta’25 en de ontmoeting tussen Olympia’18 en Eendracht’30. Prinses Irene pakte drie belangrijke punten tegen Heeswijk door een beslissend moment.

Door: Cis van Pinxteren

DAW Schaijk nam het in het eigen stadion op kunstgras op tegen Boekel Sport. Omdat de wedstrijd van Sparta’25 wegens het slechte werd afgelast kon DAW voor de derde week op rij de koppositie pakken. Boekel Sport kreeg via Camiel van Alphen een grote kans uit een afstandsschot maar de keeper van DAW bood redding. DAW nam daarna het voortouw en kwam in de 22e minuut op voorsprong via Corik Megens uit een assist van Roel Janssen. De score werd een kwartier later verdubbeld voor DAW door een strak afstandsschot van Mike van der Ven. Direct na rust deed Boekel Sport wat terug. Een lange steekbal van Van Alphen wordt op waarde geschat door Merijn van Handel die de aansluitingstreffer maakt. Boekel Sport maakte zelf de uitgangspositie moeilijker door drie minuten later een te kort teruggespeelde bal te geven. Deze persoonlijke fout werd afgestraft door Jacco van der Heijden: 3-1. DAW kon echter de kansen niet afmaken waardoor Boekel Sport elf minuten voor tijd terugkomt op 3-2. Arne Bouwmans frommelt de bal uit een corner binnen. In de slotminuten kregen zowel DAW als Boekel Sport één grote kans om de uitslag te beslissen maar tevergeefs. Een DAW-speler stift de bal over de keeper maar langs het doel en een inzet van Guus Goossens van Boekel Sport wordt gekeerd door de DAW-keeper. Trainer Rob van der Ven ziet zijn DAW aan kop komen in 2G. “Na de aansluitingstreffer kregen we een aantal hele grote kansen. De ploeg uit Schaijk wist zichzelf echter niet te belonen waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef.” Zo kon Boekel Sport nog bijna terugkomen tot een gelijkspel maar pakte DAW uiteindelijk belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap en promotie.

Zinloze 0-0 Rhode tegen SSS’18
SSS’18 en Rhode schoten weinig op met het resultaat van hun onderlinge ontmoeting. Een 0-0 gelijkspel geeft beiden één schamel puntje. Trainer van SSS’18, Michel Kuipers, sprak van een terechte uitslag waarbij beide ploegen kansen hebben gehad. De trainer van Rhode, Frank Brands, baalde erg van de puntendeling. Brands: “We doen onszelf flink tekort met dit gelijkspel. De bal wilde er vandaag niet in. Mark van der Zanden raakte de paal en Pieter Verbruggen trof de lat, het mocht niet zo zijn.”

Prinse Irene neemt revanche tegen Heeswijk
Op het kunstgrasveld in Heeswijk speelde Prinses Irene tegen Heeswijk. De uitploeg kwam na tien minuten op 1-0 door een ongelukkig moment. Een schot van Douwe Heckenrath werd aangeraakt door de Heeswijkse speler Jules Heerkens waardoor de bal in het net belandde. Prinses Irene kon daarna verder uitlopen ware het niet dat de keeper van Heeswijk zijn team in de wedstrijd hield. Het spelbeeld draaide na rust honderdtachtig graden om. Heeswijk ging opportunistisch spelen en werd via dode spelmomenten via Sten van den Berg voornamelijk gevaarlijk. Prinses Irene kon grote kansen via Jerin van den Rakt en Martijn van den Akker niet verzilveren. Trainer Jurgen Elbers zag zijn Prinses Irene de drie punten wel over de streep trekken waardoor het een klein gat slaat met de middenmoot en laatste plekken. Elbers: “Al met al mocht Prinses Irene niet klagen gezien het spelbeeld in de tweede helft. Een gelijkspel was terecht geweest. Wat dat betreft is het revanche voor de thuiswedstrijd die Prinses Irene in de slotminuten met 0-1 verloor.” Heeswijk-trainer Theo van Lieshout baalde van deze nederlaag die beslist werd door een ongelukkige situatie. Van Lieshout: “We leden een zure nederlaag door een ongelukkig van richting veranderend schot via Jules Heerkens. We speelden de tweede helft constant op hun helft, maar konden helaas niet scoren.”

RKSV Schijndel/De Wit ontsnapt in Groesbeek
RKSV Schijndel/De Wit speelde een moeilijke pot uit tegen de hekkensluiter Groesbeekse Boys. Ondanks een sterk begin waarbij Thomas-Jan van Raaij de score opende. Björn Blummel kon daarna de 0-2 maken maar de Groesbeekse keeper voorkwam dat. Schijndel kreeg twee minuten daarna een grotere uitgelezen kans op een verdubbeling van de voorsprong vanaf elf meter. Deze penalty werd echter gemist door Thomas Kastelijn. Assistent-trainer John Blummel zag daarna het spel van Schijndel verslechteren. Blummel: “We gingen steeds slordige spelen. Zelfs toen een speler van Groesbeekse Boys in de tweede helft een rode kaart kreeg konden we de bal niet in de ploeg houden. In de blessuretijd viel de 0-2 op naam van Timo Vette maar niet lang daarna, ruim in blessuretijd, volgde de 1-2. Samengevat speelden we de eerste twintig minuten goed maar waren daarna heel slordig.”