Afbeelding

5G: Estria favoriet in Graafse derby

Voetbal 1 keer gelezen
GRAVE - Voor het eerst sinds 2008 staan GVV'57 en Estria weer tegenover elkaar. De ploeg uit Escharen gaat het duel van komende zondag in als favoriet. GVV wacht na zes speelrondes nog op haar eerste zege; Estria is al vijf duels op rij ongeslagen. Op sportpark De Bikkelkamp in Grave moet Estria het stellen zonder nieuweling Niels van der Heijden. "Ik heb het volste vertrouwen in een goede afloop en voorspel een 1-3 overwinning voor Estria."

"Op de eerste training van de voorbereiding werd door de meeste jongens al gesproken over de wedstrijd tegen GVV", merkte de afgelopen zomer van Olympia'18 overgekomen Van der Heijden op. "Onze selectie bevat één speler uit Grave en de meeste jongens wonen in Escharen of komen er vandaan. Voor hen is het de 'wedstrijd van het jaar', maar ik merk ook bij onze supporters dat enorm wordt toegeleefd naar GVV'57-Estria."

[image=172444]

Historie
Dat de wedstrijd aan beide kanten van de Raam leeft is ook niet zo gek, wetende dat beide ploegen in het seizoen 2007-2008 voor het laatst tegenover elkaar stonden in competitieverband. Op de slotdag van dat seizoen won Estria met 0-2 bij en van GVV'57, waardoor de Escharenaren de periodetitel in de wacht sleepten en uiteindelijk via de nacompetitie promotie afdwongen naar de vierde klasse. Na drie seizoenen op dat niveau daalde Estria in mei weer af naar de vijfde klasse.

GVV'57 bleek gedurende die periode een stabiele middenmoter in de 'Osse' vijfde klasse H. In 5G (regio Land van Cuijk en Maasduinen) kent GVV aanzienlijk meer moeite. De ploeg verloor al vier keer en incasseerde in de eerste zes wedstrijden maar liefst twintig tegentreffers. De Graafse ploeg is derhalve hekkensluiter. Estria verloor op de openingsdag van de nieuwe jaargang van Constantia, maar bleef sindsdien ongeslagen. De equipe van trainer Jan Verstralen staat vierde, met een achterstand van vier punten op koploper Stormvogels'28.

[image=151730]

Titelaspiraties
Wil Estria zicht blijven houden op een goede eindklassering dit seizoen, dan dient in ieder geval gewonnen te worden van GVV. "Gezien het krachtsverschil moet dat kunnen", vertelt Van der Heijden. "Het voetbal bij ons wordt elke week beter. Tegen Gassel vertaalde zich dat laatst al in een goede overwinning, tegen DSV (1-1) verliep het helaas iets minder, al kwam dat ook door de man in het zwart (Van der Heijden kreeg rood na een vermoedelijke elleboogstoot, waardoor hij in ieder geval tegen GVV is geschorst, red.). Maar er zit duidelijk een stijgende lijn in. Ik voorspel daarom ook een 1-3 overwinning voor ons."

Drie punten tegen GVV zijn verder van belang, omdat de roodwitten na de derby een op papier zwaar programma wacht met wedstrijden tegen Stormvogels'28, Excellent en VCA. GVV'57 zal sowieso voor de volle winst moeten gaan om het gat met de ploegen die er net boven staan niet te ver op te laten lopen.

Uit de krant

Uit de krant