Uitvaartcentrum Van Dijk houdt zondag 12 maart een open dag.
Uitvaartcentrum Van Dijk houdt zondag 12 maart een open dag.

Uitvaartonderneming Van Dijk in Mill houdt open dag

Zakelijk 1.114 keer gelezen

MILL | Uitvaartonderneming Van Dijk in Mill en Sint Hubert houdt op zondag 12 maart tussen 11.00 en 16.00 uur de deuren open van haar uitvaartcentrum en het politiemortuarium van de regio Noord-Brabant. Iedereen kan dan een kijkje nemen en zich laten informeren door medewerkers van Van Dijk en enkele branchegerelateerde organisaties.

Het uitvaartcentrum van Van Dijk bestaat uit drie sfeervolle rouwkamers en een ruime aula. Twee rouwkamers zijn ingericht als zogenaamde 24-uurskamers, waar nabestaanden onbeperkt toegang hebben tot hun overleden dierbare. De aula is geschikt voor de ontvangst van circa 125 gasten. Het is ook mogelijk dat Van Dijk hier een koffietafel, samenzijn en/of afscheidsdienst verzorgt.

Regionale politiemortuarium
Het uitvaartcentrum biedt ook ruimte aan het regionale politiemortuarium. Hier worden alle overledenen uit de regio naar toe gebracht, bij wie mogelijk nader forensisch onderzoek naar de doodsoorzaak plaatsvindt. Na vrijgave van het stoffelijk overschot door de Officier van Justitie wordt de overledene overgedragen aan de nabestaanden. Zij nemen daarna contact op met de uitvaartonderneming die de uitvaart gaat verzorgen.

Andere deelnemers
Tijdens onze open dag stellen nog vier gelieerde ondernemingen zich voor, waarmee Van Dijk geregeld samenwerkt. Het gaat om Martin Beek van MBalm, specialist in thanatopraxie ofwel licht balsemen. Hierdoor kan een overledene zonder koeling worden opgebaard en blijft de natuurlijke en vertrouwde uitstraling langere tijd behouden. Ook Ton van Raaij, begeleider bij afscheidsdiensten in o.a. uitvaartcentra, crematoria en andere locaties is aanwezig om meer te vertellen over zijn mogelijkheden. Sieradenontwerpster Diny van der Kroon toont haar collectie van vingerafdruk- en as sieraden ter nagedachtenis aan overleden dierbaren. Bloemist The Florist uit Mill is aanwezig met voorbeelden van rouwbloemstukken.

Adresgegevens
Het uitvaartcentrum van Van Dijk is gevestigd aan de Wanroijseweg 42 te Mill. De uitvaartverzorgsters en hun collega's zijn aanwezig op de open dag op 12 maart tussen 11.00 en 16.00 uur en zullen de bezoekers ontvangen en rondleiden en de eventuele vragen beantwoorden. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant