Lekkere streekproducten uit het Land van Cuijk, oftewel Goei Gerei.
Lekkere streekproducten uit het Land van Cuijk, oftewel Goei Gerei. Foto: Goei Gerei

Support Your Locals wordt Goei Gerei

Zakelijk 429 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Support Your Locals Land van Cuijk gaat verder onder de naam Goei Gerei. De naam staat garant voor eerlijke en heerlijke streekproducten waarvan je zeker weet dat ze met liefde zijn gemaakt in het Land van Cuijk. 

De verkoop van de Goei Gerei-boxen, en later de Goei Gerei-relatiepakketten (zoals speciaalbier of een luxe borrelplank), was het afgelopen jaar een groot succes. Naast particulieren was de vraag ook groot bij bedrijven voor relatiegeschenken en kerstpakketten. De invulling met enkel streekproducten vraagt aandacht voor lokale voedselproducenten.
In het voorjaar van 2020 maakte het Land van Cuijk kennis met Support Your Locals. Het initiatief stimuleert iedereen om op een directe manier de lokale voedselondernemers te steunen. De coronacrisis trof onder meer de horeca, maar minder zichtbaar waren de lokale voedselproducenten, die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van diezelfde horeca, zoals restaurants. Initiatieven elders in het land met foodboxen brachten de Beerse onderneemster Tessa Hermanussen en haar Millse collega Robert Hermens op het idee eenzelfde systeem in eigen regio te starten. Mede op initiatief van AgriFoodTech is er een compleet nieuwe website ontwikkeld waar bestellingen eenvoudig geplaatst kunnen worden.

Online bestellen
De naamswijziging van Support Your Locals naar Goei Gerei is voor de hand liggend. De foodboxen en pakketten werden immers al onder die naam verkocht. De Goei Gerei-producten kunnen online, dus nog altijd coronaproof, worden besteld. Ze worden dan op een gewenst afhaalpunt geleverd. Alles - van produceren, inpakken tot bezorgen - wordt door de ondernemers zelf geregeld. Bestellen kan via de website www.goeigerei.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant