Menno Spiekerman is de gastheer bij de drie wijnproeverijen in Villa Cuijkelbont.
Menno Spiekerman is de gastheer bij de drie wijnproeverijen in Villa Cuijkelbont. Foto: Jos Gröniger

Drie luxe wijnproeverijen in Villa Cuijkelbont

Zakelijk 579 keer gelezen

CUIJK | Ruim vier maanden zijn Menno Spiekerman en zijn partner de bewoners van het imposante pand aan de Sint Annastraat 18 in Cuijk. “Villa Cuijkelbont”, noemt de man achter Gerardus Evenement Planner het fraaie optrekje waar in juni, augustus en september drie wijnproeverijen plaatsvinden. Menno Spiekerman is de organisator van en gastheer bij deze heerlijke evenementen.

De tongval verklapt dat Spiekerman geen autochtone inwoner van het Land van Cuijk is. Geacclimatiseerd en geïntegreerd is de in Zoetermeer geboren organisator pur sang optimaal. Vanuit de randstad streek hij geleidelijk neer in het zuidoosten. “Voordat we naar Cuijk kwamen, woonden we in Deil”, zegt Spiekerman die het organiseren van onvergetelijke partijen, huwelijksfeesten en andere evenementen tot kunst verheven heeft.

Wijnproeverijen
De man achter Gerardus Evenement Planner is gesocialiseerd in de nieuwe woonomgeving, maar ook zijn zakelijk netwerk is enorm gegroeid. Dat blijkt ook uit de delicatessen die bij de wijnen gepresenteerd worden. “De wijn wordt verzorgd door Brederode Wijnkopers uit Vianen in de provincie Utrecht. Met deze importeur van de voortreffelijke wijn doen we al jaren zaken. De kaas en de exclusieve vleeswaren komen van lokale en regionale bedrijven. Kaasjes bij Lou uit Cuijk van de Overasseltse Laura Pikavet is de leverancier”, zegt de gastheer van de drie proeverijen met wisselende thema’s.
De eerste wijnproeverij staat op het programma voor zaterdag 26 juni. “Het thema is dan mousserende en rosé wijnen. Bij deze wijnen presenteren we kaas en noten als passende delicatessen”, licht Spiekerman toe. Bij de proeverij van zaterdag 13 augustus staat de witte wijn centraal. Bij de wijn worden kaas, noten en olijven geserveerd. Liefhebbers van rode wijn kunnen de proeverij van zaterdag 3 september alvast noteren. “Hierbij presenteren we de heerlijke vleeswaren, ook van Kaasjes bij Lou”, vult hij aan.
Voor de drie proeverijen is het programma dat van 16.00 tot 19.00 uur duurt, is identiek. Na een inloop richt de gastheer om 16.15 uur een woordje tot de bezoekers. Een gastspreker van Brederode Wijnkopers licht de wijnen toe waarna om 16.30 uur de proeverij van zes wijnen start. De proeverij wordt besloten met de mogelijkheid de geschonken wijnen te kopen. De bijeenkomst sluit om 19.00 uur.

Aanmelden
De kosten voor de openbare proeverijen bedragen 39,95 euro per persoon. Deelnemers kunnen aanmelden als individu, paar of groepen. Er kunnen per proeverij 30 mensen ontvangen worden. Aanmelden via een e-mail aan info@gerardus-evenement-planner.nl. Met een retourmail wordt de aanmelding bevestigd. De betaling geschiedt via een Tikkie-verzoek.

Uit de krant

Uit de krant