De Zed & Sop Stormbaan zal eens in de twee weken in het zwembad worden gelegd tijdens het familiezwemmen bij Optisport 't Hoogkoor in Boxmeer.
De Zed & Sop Stormbaan zal eens in de twee weken in het zwembad worden gelegd tijdens het familiezwemmen bij Optisport 't Hoogkoor in Boxmeer. Foto: Optisport

Stormbaan in zwembad ‘t Hoogkoor: ‘Het is leuk en draagt bij aan zwemveiligheid’

Zakelijk 591 keer gelezen

BOXMEER | Het zwembad bij Optisport ‘t Hoogkoor in Boxmeer beschikt voortaan over een heuse Zed & Sop-stormbaan in het water, vol met leuke klauterelementen en hinderissen. “Dankzij de stormbaan kunnen we zwemveiligheid en zelfraadzaamheid in het water op een speelse manier onder de aandacht blijven brengen van ouders en hun kinderen”, stelt locatiemanager Niels van der Heijden van ‘t Hoogkoor.

Door Martijn Schwillens

Van der Heijden omschrijft de stormbaan ‘zoals de luchtkussens op het land’. “Met allerlei hindernissen waar je overheen of onderdoor moet klauteren. En als je er vanaf valt, land je in het water. We hebben in ons zwembad geen duikplank of een grote glijbaan, maar we wilden wel iets extra’s bieden voor het familiezwemmen of speciale evenementen. Op deze manier maken we het familiezwemmen gewoon nog wat leuker”, verduidelijkt hij de keuze voor de Zed & Sop-stormbaan, die om de week in het zwembad zal worden gelegd tijdens het familiezwemmen (elke zondag van 12.30 tot 14.00 uur).

‘We wilden iets extra’s bieden voor het familiezwemmen’

Ook lekker spelen
De stormbaan moet een belangrijke bijdrage leveren aan de zwemveiligheid van kinderen, benadrukt Van der Heijden. “Veel kinderen halen hun A-, B- en soms hun C-diploma, maar komen daarna nog maar weinig in een zwembad of alleen tijdens de zomervakantie. Wij pleiten er voor dat kinderen structureel blijven zwemmen, zeker in een waterland als Nederland. Zelfredzaamheid in het water is erg belangrijk. Vanuit Optisport stimuleren we dit door middel van discozwemmen (1x per maand), AquaFun en het familiezwemmen. De stormbaan draagt bij aan zwemveiligheid en zelfredzaamheid, maar het is het natuurlijk ook gewoon lekker spelen in het zwembad”, zegt Van der Heijden. “Voor gezinnen hebben we ook nog een gezinskaart, met korting op de normale toegangsprijs.”
Van der Heijden adviseert ouders die op zondag met hun kinderen willen gaan zwemmen om de social media van ‘t Hoogkoor in de gaten te houden om te zien op welke dagen de stormbaan in het water ligt.
Info: Optisport ‘t Hoogkoor, Boxmeer, tel. 0485-573173, www.optisport.nl/hoogkoor 

Uit de krant

Uit de krant