Bij de Vakopleiding in Cuijk leer je alles over techniek.
Bij de Vakopleiding in Cuijk leer je alles over techniek.

Gratis technische cursus? Het kan dankzij het STAP-budget

Zakelijk 197 keer gelezen

CUIJK | Wil jij je graag verder ontwikkelen of verbreden op technisch vlak? Graag wat las-, CNC-, elektrotechnische- of ontwerpskills opdoen? De Vakopleiding Techniek in Cuijk heeft een breed arsenaal aan korte maar leerzame cursussen waar al deze vaardigheden worden opgedaan. En met het STAP-budget, dat vanaf 2 mei weer is aan te vragen, voelt de portemonnee er niets van. 

“Vroeger, als iemand zich wilde ontwikkelen in zijn beroep, dan kon hij of zij wat belastingaftrek krijgen. Dat is nu niet meer.” Aan het woord is Wouter van Raffen, directeur bij de Vakopleiding Techniek in Cuijk. “Tegenwoordig krijg je subsidie in de vorm van het STAP-Budget. Dat werkt heel eenvoudig. De overheid heeft een flink bedrag van 160 miljoen euro opzij gezet om mensen te stimuleren zich verder te ontwikkelen. Zodra je je inschrijft voor een cursus, en dat kan van alles zijn, dan kun je een aanvraag doen voor de subsidie om de kosten van die cursus te dekken.”

Belangrijk hierbij is dat de subsidieaanvragen op slechts enkele momenten per jaar kunnen worden ingediend. Volgens Wouter is het subsidiepotje opgedeeld in een aantal ‘tranches’. Om de zoveel tijd komt er dan een bepaald bedrag vrij, dat kan worden uitbesteed aan STAP-subsidies. “Is het potje leeg, dan krijg je geen subsidie meer. Het beste wat je dan kunt doen is wachten op de volgende tranche.” 

En die volgende tranche, die nadert gestaag. Vanaf maandag 2 mei om 10:00 uur kan iedereen weer in aanmerkingen komen voor zo’n STAP-Budget. Wouter: “Als je dus een leuke cursus hebt gezien, bijvoorbeeld bij ons, dan raden we aan om je zo snel mogelijk in te schrijven. Binnen een dag sturen we dan alle documenten op, zodat je nog snel die subsidie kunt aanvragen.”

Bij de Vakopleiding Techniek in Cuijk worden talloze technische cursussen aangeboden. Van Draaien en Freezen tot programmeren en pneumatiek. Wouter: “Wat een groot voordeel is van deze cursussen, is dat ze enkel in de avond plaatsvinden, en dat voor een beperkt aantal keer. Je zit dus niet voor bijvoorbeeld een heel jaar er aan vast. Onze technische cursussen zijn laagdrempelig en toegankelijk.”

Heb jij interesse in een technische cursus bij de Vakopleiding Techniek? Kijk dan snel op vakopleidingtechniek.nl/stap-cursussen/ voor het huidige aanbod. Meer weten over het STAP-Budget? Kijk dan op uwv.nl/particulieren/stap-budget/index.aspx. Wouter: “Ik kan iedereen aanraden gebruik te maken van deze kans. Je krijgt als het ware een gratis cursus. Dit is een geweldige kans om je te ontwikkelen!”

Uit de krant

Uit de krant