Afbeelding

De veilige kindertuin

Zakelijk 422 keer gelezen

Wanneer jij over een fijne tuin beschikt ben je hier ongetwijfeld zeer blij mee, zeker op warme en zonnige dagen. Wanneer er kinderen komen zie je het ook al helemaal voor je; urenlang spelende kinderen in jullie zonnige tuin terwijl jij tevreden een boek leest in de zon. Dit is natuurlijk ook zeker mogelijk, maar hieraan voorafgaand zijn wel de nodige maatregelen nodig. Niet alleen om ervoor te zorgen dat je kleine zichzelf goed vermaakt, ook om ervoor te zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Dus focus je niet alleen op een perfect gestylede kinderkamer en veiligheidsmaatregelen binnen, maar check ook je tuin. Deze zaken zijn in ieder geval goed om in de gaten te houden!

De beplanting
Allereerst is een belangrijk aspect om te checken wanneer je je kindje los laat lopen de verschillende flora en fauna die er ronddwalen. Wespen en bijen die voorbij vliegen kun je natuurlijk niet voorkomen, wel bloemen die deze nadrukkelijk aantrekken. Pas hiermee op en zorg er anders voor dat je kleine hier niet bij in de buurt komt. Daarnaast zijn er ook planten die van zichzelf behoorlijk giftig zijn zoals taxussen. Mensen kunnen hier zelfs aan overlijden wanneer ze daar zaadjes van binnenkrijgen. Haal deze uit je tuin en vervang ze door iets anders. Twijfel je? Vraag dan een ervaren hovenier om raad.

De afbakening
Misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat je kind vrij kan spelen maar niet kan ontsnappen uit de tuin. Zorg voor een goed hek en check ook eventuele hagen, deze kunnen zeer dicht lijken, maar kleine kinderen kunnen soms door en over zaken heen waar jij verstelt van staat. Zet bij twijfel ergens een stukje gaas voor, maar voorkom de nachtmerrie dat jij je tuin inloopt en je kind weg is.

Het vermaak
Zorg er ook voor dat er voldoende spullen zijn dat je kind zichzelf kan vermaken en ontwikkelen. Want zelfstandig buitenspelen is naast leuk ook nog eens heel belangrijk voor de ontwikkeling. Wat leuke tools zijn om aan te schaffen? Denk naast de standaard schommel en zandbak eens aan een trampoline. Enorm leuk en iets wat voor alle leeftijden geschikt is. Zorg hierbij er echter ook voor dat het wel veilig gebeurt. Een inground trampoline is echt aan te raden net als een trampoline met net. Want een kind dat lekker springt is leuk, een kind met een gebroken arm op de eerste hulp een stuk minder!

Kortom, een tuin met een kind staat garant voor uren plezier maar investeer wel in de veiligheid vooraf. Alleen dan kun jij ook daadwerkelijk ontspannen van dat boek gaan genieten in de toekomst. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant