Spes/VIOS klopte De Korfrakkers en plaatste zich voor de play-offs.
Spes/VIOS klopte De Korfrakkers en plaatste zich voor de play-offs. Foto:

Korfbalsters SPES/VIOS naar play-offs NK

Overige sport 787 keer gelezen

ERP / MILSBEEK /OTTERSUM | Zondag stond de uitwedstrijd tegen De Korfrakkers in Erp op het programma. Voor de ploeg uit Erp was het de laatste kans om nog zicht te houden op de play-offs. Spes/VIOS wist dat een gelijkspel genoeg was om zich definitief te plaatsen voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal.

Er stond dus spanning op dit duel en dat was goed te merken. De eerste 10 minuten pakten De Korfrakkers een 3-0 voorsprong, doordat er niet geconcentreerd genoeg verdedigd werd. Ook in de aanval werden niet de juiste keuzes gemaakt. Het bleef lang 3-0, maar verdedigend werd er door de combinatieploeg uit Milsbeek en Ottersum nu wel voldoende druk gegeven. Het verlossende eerste doelpunt viel (1-3) en daarna werd het een echte wedstrijd. Spes/VIOS knokte zich terug tot 4-4 en daarna werd er om-en-om gescoord. De thuisploeg scoorde vlak voor rust, zodat er met 7-6 werd gerust.

De tweede helft begon de ploeg van Niels Schallenberg veel scherper. Er werd goed vanuit de functies gespeeld in de aanval en verdedigend kreeg De Korfrakkers nog nauwelijks ruimte. Spes/VIOS nam een 8-9 voorsprong, die lang op het bord bleef staan. Een tegenvaller was het uitvallen van Moon Arts, maar zij werd goed vervangen door haar zus Daantje. Ook Paulien Holthuysen moest het veld geblesseerd verlaten, en werd uitstekend vervangen door Daniek Haase.

De Korfrakkers benutten een strafworp en het werd weer gelijk (9-9). In het aanvalsvak bleef Spes/VIOS zoeken naar de voorsprong, maar er werd veel gemist. Vlak voor tijd kreeg Wies Weijers een vrije worp en die schoot ze feilloos raak. Met nog 1 minuut op de klok kreeg De Korfrakkers met een strafworp nog een kans op de gelijkmaker, maar deze werd gemist. Eindstand 9-10, waarmee Spes/VIOS zich definitief heeft geplaatst voor de play-offs.  Op 11 juni vindt de NK play-off plaats in en tegen Be Quick uit Nuland.

Coach Niels Schallenberg: “Als technische staf zijn we ongelooflijk trots op de meiden met het behalen van de play offs. Vergeet niet dat voor de meerderheid dit pas het eerste jaar in de Topklasse is. Vandaag een wedstrijd vol strijd, met veel leerpunten. De komende weken hebben we nog de halve finale voor de beker en een competitiewedstrijd, maar de blik gaat nu vol op de play-offs. Echt fantastisch!”