Het peloton onderweg in Heijen.
Het peloton onderweg in Heijen. Foto: Bas Delhij

Elisa Balsamo wint in zonovergoten Gennep

Overige sport 754 keer gelezen

GENNEP | De eerste etappe van de Simac Ladies Tour is gewonnen door de Italiaanse Elisa Balsamo. De winnares stond ook afgelopen jaar op het hoogste treetje van het erepodium in de Niersstad. Op de finish drukte zij haar voorwiel een fractie eerder over de land als Lorena Wiebes en Charlotte Kool. De als derde eindigende Kool is de nieuwe leidster in het algemene klassement.

In de Niersstad werden de rensters op de Markt om 12.30 uur weggeschoten voor de bijna 140 kilometer lange rit. De twee grote omlopen voerden door Limburg (Bergen, Gennep en Mook en Middelaar) en Gelderland (Berg en Dal), de afsluitende kleine ronde ging over alleen Genneps grondgebied. Drieënhalf uur later keerde het peloton terug. 

In de tussentijd pendelden toeschouwers tussen ‘strategische’ kijkplaatsen om het peloton langs te zien razen. Anderen vergaapten zich op grote matrixschermen naar de vorderingen in de koers, maar ook om de prachtige omgeving in beide provincies te bewonderen.
In een kleinere besloten kring met genodigden oogstte Gennep lof. Voormalig rondebaas Henk Zomerdijk (tegenwoordig behept met PR-zaken) noemde Gennep een voorbeeld. Gennep is groots in het opzetten van nevenactiviteiten rond de etappe van de Simac Ladies Tour. We zijn hier nu al voor de negende keer. Ook dat doen weinig gemeenten Gennep na.”

Eerlijk is eerlijk, Gennep zat ook niet stil in de aanloop naar de etappe van woensdag. Er was voor toerfietsers een toch over het parcours op zondag, een wielerclinic voor vrouwen en een wielercafé op maandag en de onthulling van het bord Col du St. Jean op dinsdag. Terwijl de rensters hun meters maakten werden genodigden onderhouden met een forum met oud-wielrenster Marijn de Vries en oud-renners Kenny van Hummel en huidig wielerverslaggever Stef Clement. 

De mooie wielermiddag kende na een hete koers een spannende finish, die naadloos aansloot bij het totaalplaatje. Gennep-Gennep smaakt naar meer. Gennep wil met editie tien in aantocht ook meer, zo laten leden van de lokale organisatie ook steeds vaker merken. 

Annemiek van Vleuten reed voor de laatste keer in Gennep.
Het forum vanaf links Kenny van Hummel, Marijn de Vries en Stef Clement.
Een strak blauwe hemel bij de Simac Ladies Tour in Gennep
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant