De handbalsters van MHV'81 zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen met twee overwinningen.
De handbalsters van MHV'81 zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen met twee overwinningen. Foto: Your Story Fotografie - Mill

MHV’81 worstelt zich naar overwinning in snikheet Beek

Overige sport 389 keer gelezen

BEEK | MHV’81 heeft zondag opnieuw een overwinning geboekt. Onder tropische omstandigheden in de sporthal in Beek wonnen de Millse handbalsters uiteindelijk met 29-32 van het uit de Eredivisie gedegradeerde BFC.

MHV’81 begon slordig, waardoor BFC al vroeg in de wedstrijd de leiding pakte. Hierna kwamen de gasten op gang en wisten ze de achterstand om te buigen tot een gelijke stand. Na tien minuten handbal stond er een stand van 6-6 op het scorebord. MHV bleef daarna, ondanks de hitte, in hoog tempo doorspelen. Vanaf elke positie werden er mooie goals gemaakt en zo gingen de Millse vrouwen met een verschil van vier doelpunten (12-16) de rust in.

Puntje voor puntje
In de tweede helft startte MHV scherp. Via goed uitgespeelde aanvallen en een aantal goede stops van Nienke van den Boom konden de dames van MHV in een tijdsbestek van tien minuten de voorsprong uitbreiden naar 17-23. Hierna verslapte het Millse spel en kon BFC puntje voor puntje inlopen. Ondanks een chaotische eindfase bleef MHV scoren en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Uiteindelijk werd met 29-32 gewonnen en behield MHV’81 een 100% score. De ploeg staat nu derde in de eerste divisie.
Komende zaterdag (19.30 uur) speelt MHV’81 in De Looierij in Mill thuis tegen Westfriesland/SEW 2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant