Het kampioensteam. Linksvoor Rachel Feron, rechtsachter Okke Jan Oosterhoff
Het kampioensteam. Linksvoor Rachel Feron, rechtsachter Okke Jan Oosterhoff Foto: Bas Delhij

Kampioenschap Flamingo’s laatste kunstje van Rachel Feron

Overige sport 1.091 keer gelezen

GENNEP | De cirkel is rond. Op een paar dagen na acht jaar na de historische promotie naar de Eredivisie van het dames volleybal werd spelverdeelster Rachel Feron met Flamingo’s dames 1 door een 4-0 winst op het Hapse Havoc 2 kampioen. Met het vlaggenschip van de Roze Vogols-vloot uit Gennep werd zij zaterdagavond kampioen in de Promotieklasse C. Een publiekswissel viel haar ten deel. Een nieuwe promotie maakt Rachel Feron niet meer mee. “Ik stop, en ga na dertien jaar in het eerste team spelen genieten van de vrije tijd.”

Een begrijpelijk besluit van de in Gennep geboren Sint Tunnisse volleybalster, net zoals liefhebbers van het spelletje het betreuren dat Feron op 31-jarige leeftijd stopt. De ervaren rot nam het piepjonge Flamingo’s in het duel met Havoc op lastige momenten op sleeptouw. Met loepzuivere set-ups, geraffineerde doortikballen en moedige reddingen toonde zij haar waarde voor de Roze Vogols meer dan eens. Flamingo’s, dat al even zeker was van de promotie naar de derde divisie kon het kampioenschap in de Promotieklasse ook nog pakken. Er was een 4-0 overwinning (goed voor vijf punten) om concurrent Hendriks Coppelmans Saturnus uit Uden te passeren. Aan de hand van de stoppende spelverdeelster liep Flamingo’s de vrijuit spelende Hapse dames onder de voet. Na setstanden 25-16, 25-11, 25-14 gunde Flamingo’s de opponent in de vierde set de eerste voorsprong. Desondanks werd de set met het grootste verschil (25-10) gewonnen.

Rachel Feron maakte dat laatste punt niet mee. De routinier had even eerder plaats gemaakt voor jongeling Pip Thijssen. Na de vreugdedansen werd de spelverdeelster en het team overladen met complimenten door bestuurder Herman Franken. “Rachel heeft zojuist laten zien dat zij er nog best een seizoen aan vast kan plakken.” Het team stak hij een veer op de hoed: “Jullie hebben erg goed gespeeld. Jullie en heren 1 zijn kampioen geworden. Mooier krijgen we het niet.”

Mooier kan het ook niet meer worden voor Rachel Feron. De spelverdeelster met Flamingo-bloed kwam vijf seizoenen voor FAST (het samenwerkingsteam van Flamingo’s en Activia) uit in de Eredivisie. Drie seizoenen geleden deed zij een stap terug en keerde terug naar haar Flamingo’s. Geen gemakkelijke stap, zo verklaart ze. “In het begin had ik wel moeite met het niveauverschil. We hebben een enorme groei doorgemaakt en zeker de laatste twee seizoen waren prachtig. Ik ben blij dat ik in dit team mocht spelen.” De aanloop naar de kampioenswedstrijd bezorgde Feron een deja vu. “In april 2016 werden we kampioen in de Topdivisie en promoveerden we naar de Eredivisie. Weet je, ik heb afgelopen week de filmpjes van toen allemaal teruggekeken. Het was nog steeds prachtig.”
Voor haar team ziet ze mogelijkheden in de derde divisie. “Misschien stoppen er een paar meiden, maar er lopen gesprekken met speelsters die misschien overkomen.” Ook verwacht ze dat de overstap overbrugbaar is. “Er promoveren namelijk meer ploegen naar de derde divisie.”

Naast Rachel Feron keert trainer Okke Jan Oosterhoff niet terug bij Flamingo’s. “We zijn twee jaar geleden aan deze reis begonnen. Het werden twee fantastische jaren. Nu we kampioen zijn, zijn de doelen bereikt. Voor het team en voor mij is het beter dat er een andere trainer voor de groep komt.” 

Opnieuw geeft Rachel Feron (nr.1) een set up.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant