Evi Bens in actie namens MHV'81.
Evi Bens in actie namens MHV'81. Foto: MHV'81

Dure nederlaag voor handbalsters MHV’81

Overige sport 349 keer gelezen

BREEZAND | MHV’81 heeft zaterdag in de strijd om promotie een dure nederlaag geleden bij laagvlieger ZAP. In Breezand konden de Millse handbalsters qua punten gelijk komen met nummer twee Wijhe’92, maar MHV’81 ging verrassend met 31-30 onderuit.

MHV’81 opende de score maar de dames van ZAP maakte al snel gelijk. Vanaf de start ging de wedstrijd gelijk op. ZAP stond wel voortdurend aan de goede kant van de score. MHV wist via een strafworp wel een keer op 8-9 te komen, maar ZAP nam daarna de leidende positie weer over. De ruststand werd bereikt bij 14-13 in het voordeel van de thuisploeg. De tweede helft begon MHV zoals wel vaker niet sterk. Verdedigend stonden de dames niet als team en bleven de dames van ZAP juist het netje vinden. Ook miste MHV in deze fase teveel kansen waardoor het verschil al vier punten werd: 20-16. Verdedigend bleef het onder de maat. Fouten leidden tot strafworpen en tijdstraffen, waardoor MHV een aantal keren met een persoon minder in het veld stond. MHV bleef tot aan de laatste tien minuten achter staan met vier doelpunten verschil. In de laatste minuten kwamen de gasten nog wel terug, maar verder dan 31-30 kwam de Millse formatie niet.
Aanstaande zaterdag speelt MHV’81 thuis tegen DSS Heemskerk. Ook zij staan laag geklasseerd, maar er zal alles op alles gezet moeten worden om de tweede plaats (en dus promotie) in zicht te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant