De selectie van UDI'19/CSU voor het seizoen 2022-2023.
De selectie van UDI'19/CSU voor het seizoen 2022-2023. Foto: UDI'19

Van de Haterd bezorgt UDI’19 eerste zege: ‘Ben blij voor de jongens’

Voetbal 2.860 keer gelezen

UDEN | UDI’19/CSU heeft de eerste overwinning van het seizoen op zak. De Udenaren waren op eigen veld met 3-1 te sterk voor DEM door treffers van Jan van de Haterd (twee) en Jeroen Schoonhoven. “Ik ben blij dat we onszelf dit keer beloond hebben”, blikte trainer Lodewijk de Kruif terug.

Door Martijn Schwillens

‘De 3J’s’, grapte oud-UDI-clubtopscorer Sam Wassenberg eerder deze week op Facebook als reactie op de vraag van uw Kliksport-redactie wie de goals dit seizoen moeten maken bij UDI’19? Met slechts drie treffers waren de Udenaren voor het duel met DEM immers nog de minst scorende formatie in de Derde Divisie. Met de 3J’s doelde Wassenberg op Jordie (van der Laan), Jan (van de Haterd) en Jeroen (Schoonhoven). Eerstgenoemde ligt er echter weken uit vanwege een vervelende blessure, maar De Kruif kan nog wel beschikken over die andere twee J’s: Jan en Jeroen. 

Hoofdrol voor Van de Haterd
Van de Haterd, al weken de meest opvallende man aan UDI-zijde, scoorde de 1-0 en tekende vijf minuten voor tijd ook voor de tweede treffer, kort nadat DEM op gelijke hoogte was gekomen. Die andere J., Jeroen Schoonhoven, viel geblesseerd uit en had in de eerste helft een hoofdrol kunnen opeisen door de twee grote kansen die hij kreeg te benutten. “Dat waren twee 100% kansen, waarvan je er eigenlijk eentje moet maken. We moeten zorgvuldiger met onze kansen omgaan, want daarmee maak je het jezelf gewoon een stuk gemakkelijker”, stelde De Kruif vast. “Nu staat het diep in de tweede helft nog 1-0 tegen een goed spelend DEM, maar hadden we de wedstrijd al beslist kunnen hebben. Ineens krijgen zij dan een schietkans, die tussen een paar benen door bij ons binnenvalt omdat Ralph (Vos, red.) de bal te laat zien aankomen. Gelukkig maakte Jan daarna al snel de 2-1.”
Via Wietse van Lankveld (strafschop) werd het in blessuretijd ook nog 3-1 voor UDI’19, dat dankzij de overwinning de aansluiting heeft gevonden met de middenmoot van de Derde Divisie. “Als trainer ben je bezig met het langetermijnproces en weet je dat die eerste overwinning vanzelf een keertje komt. Ik ben daarom vooral blij voor de jongens dat ze zichzelf beloond hebben.”

Voor de beker naar Oostzaan
UDI’19 speelt woensdag (20.00 uur) in de tweede voorronde van de KNVB-beker tegen OFC in Oostzaan, dat uitkomt in de Tweede Divisie. “We hebben twee geblesseerden overgehouden aan deze wedstrijd, dus we zullen dinsdag kijken wie er fit zijn. Het wordt lastig, maar we gaan onze huid daar zo duur mogelijk verkopen”, keek De Kruif al kort vooruit op het bekerduel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant