DSV en Heijen zijn verwikkeld in een spannende strijd om het kampioenschap in de vierde klasse F.
DSV en Heijen zijn verwikkeld in een spannende strijd om het kampioenschap in de vierde klasse F. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

‘Ik heb bij DSV 18 tot 20 spelers die ik zo blind durf op te stellen’

Voetbal 1.914 keer gelezen

SINT ANTHONIS | DSV liep afgelopen zondag de tweede periodetitel op doelsaldo mis. Ondanks deze scheve schaats wordt in Sint Anthonis ingezet op het kampioenschap in klasse 4F. “Je hoort vaak langs de lijn: ‘Als het een keertje kan, dan dit seizoen.’ We gaan er voor”, aldus trainer Thijs Goossens.

Door Martijn Schwillens

Uitgerekend in het zicht van de haven strandde DSV. Bij Oostrum werd 2-0 verloren. Eerder dit seizoen ging het op het ‘moment suprême’ ook al eens mis en ging de eerste periodetitel naar Heijen. “Jammer, we waren er dichtbij. Dinsdag (vandaag) praten we nog even na en dan gaan we verder”, wist een teleurgestelde captain Teun Vloet zondagavond. En er is ook genoeg om positief over te zijn. Het gat met koploper Heijen is immers maar vier punten en in 2023 timmeren de groenwitten behoorlijk aan de weg. Goossens: “Het grote verschil met de eerste seizoenshelft is het aantal tegendoelpunten. We zetten voorheen erg hoog druk op het veld en liepen daardoor nog wel eens in het mes. Na de winterstop zijn we wat compacter gaan spelen, waardoor balverlies minder dodelijk is. In de laatste zeven wedstrijden hebben we slechts drie doelpunten geïncasseerd (tegenover 20 in de tien wedstrijden daarvoor, red.). We staan nu minder hoog op het veld, maar onze tactiek heeft ook met onze tegenstanders te maken. In alle wedstrijden gaan we uit van eigen kracht, maar soms moet je tactisch wat anders doen om de kans op een resultaat te vergroten.”

Het grote verschil met de eerste seizoenshelft is het aantal tegendoelpunten

Jonge selectie
Een periodetitel had mogelijk wat druk van de ketel gehaald op sportpark De Laan. Druk die ook inherent is aan de jeugdigheid van zijn selectie, weet hij. “We hebben een jong elftal. De oudste is 27 jaar en dan is er meteen een gat met spelers van 23 jaar. We hebben aardig wat 18- en 19-jarigen in onze groep. Idealiter had ik er nog een ervaren speler qua leeftijd bij gehad. Vooral vanwege iemands levenservaring. Soms heb je een fase in een wedstrijd dat iemand de rust moet pakken. Zo’n type missen we” legt de oefenmeester uit Sint Anthonis uit. “Voordeel is echter wel dat we bij DSV twee selectieteams hebben en ik de beschikking heb over 18 tot 20 spelers die ik blind durf op te stellen. Qua voetbalkwaliteiten zit het wel goed bij ons. Trouwens ook qua fitheid. We hebben bijna geen blessures gehad.”

Kwalitatief minder, fysiek zwaarder
Al deze factoren moeten de komende weken het verschil gaan maken in de titelrace met Heijen, Merselo en DEV, vindt Goossens. “Onze Limburgse klasse is wel heel anders dan de Brabantse klassen waar we voorheen in zaten. Het is nu kwalitatief minder, maar fysiek wat zwaarder. Dat betekent een andere manier van voetballen, omdat je niet altijd aan verzorgd voetbal toekomt. Voor de ontwikkeling van mijn spelers is deze klasse echter ideaal, want het hangt enorm van je tegenstander af welke tactiek je moet hanteren. Dat vraagt van mijn spelers ook continu wat anders. In de Brabantse klasse zijn de verschillen wat kleiner en willen de meeste ploegen graag voetballen”, verduidelijkt Goossens. “Mijn spelersgroep en deze vereniging zijn trouwens ook toe aan de derde klasse. In het verleden is DSV er al vaker dichtbij geweest. De beker- en oefenwedstrijden tegen derdeklassers hebben ook duidelijk gemaakt dat we meekunnen met de ploegen uit die klasse.”

Stand
1. Heijen 17-41 (PK1)
2. DSV 17-37
3. DEV-Arcen 17-32 (PK2)
4. Merselo 16-31
5. Meterik 17-29
6. Kronenberg 16-28
7. Lottum/GFC’33 16-23
8. Stormvogels 16-23
9. Montagnards 17-23
10. VIOS’38 16-15
11. Oostrum 17-15
12. Sambeek 16-13
13. EWC’46 16-11
14. SVEB 16-5

Uit de krant