Olympia'18 won de zwaarbevochten thuiswedstrijd met 2-0 van Volkel.
Olympia'18 won de zwaarbevochten thuiswedstrijd met 2-0 van Volkel. Foto: Bas Delhij

2G: Degradatiespook in Heeswijk, topper DAW tegen Schijndel, begin derde periode

Voetbal 2.464 keer gelezen

SCHAIJK | DAW stelde vorige week teleur met een 0-0 gelijkspel tegen de hekkensluiter, nu wacht de nummer vier, Schijndel/De Wit, in eigen huis. Voor twee derde van 2G is het deze speelronde zaak om weg te blijven van de onderste regionen door drie punten te pakken. Wie slaagt erin om weg te blijven en wie zakt verder weg in het degradatiemoeras? 

Door: Cis van Pinxteren

De verse periodekampioen Rhode wacht een sleutelwedstrijd tegen Groesbeekse Boys. Met nog zeven speelrondes te gaan in 2G bedraag het gat tussen de nummer negen en twaalf vijf punten. Bij winst kan Rhode dus ruim afstand nemen van de laatste plaats die leidt tot directe degradatie. De uitwedstrijd in Groesbeek eindigde echter uit op een teleurstelling met een 3-1 nederlaag. Kan Rhode een beslissende slag slaan ten opzichte van de hekkensluiter?

Topper DAW tegen Schijndel
Groesbeekse Boys verstierde vorige week de periodekansen van DAW Schaijk door 0-0 gelijk te spelen. In eigen huis miste DAW zo de kans om én de periode te pakken én de koppositie te veroveren op Sparta’25. Schijndel/De Wit speelde met 1-1 knap gelijk tegen Sparta’25 en heeft uitzicht op de top-3. Het verschil tussen beide ploegen bestaat uit vijf punten. DAW en Schijndel deelden eerder de punten dit seizoen. Welk team laat zich gelden in de strijd om play-offplekken?

Degradatiespook in Heeswijk
De nummer vijf en nummer elf zitten binnen twee punten van elkaar in 2G. Om maar aan te geven dat de middenmoot ook moet oppassen voor het degradatiespook. Heeswijk is bezig aan een vrije val, sinds 6 november won het van de negen wedstrijden geen één keer. Het team van Theo van Lieshout stond laatste in de tweede periode. Volkel is meer in vorm ondanks het verlies vorige week tegen Olympia’18. Dat was op het begin van het seizoen anders. Toen won Heeswijk thuis met 4-0 van Volkel. Kan een van deze directe concurrenten de weg naar boven vinden? 

Thuiscomplex Eendracht’30
Eendracht’30 en SSS’18 ontlopen elkaar amper op de ranglijst. SSS’18 won thuis aan het begin van het seizoen met 2-1 van Eendracht en heeft de afgelopen zeven wedstrijden slechts zes tegendoelpunten toegelaten. Bovendien is thuis winnen voor Eendracht’30 geen abc’tje. Alleen tegen Boekel Sport in de openingswedstrijd won het in Mook. Vorige week verloor Eendracht overigens met 1-4 tegen Rhode. Weten de groenwitten zich te herpakken tegen de geelzwarten uit Overloon?

Boekel Sport tegen koploper
Boekel Sport draait na de winterstop goed mee. Tegen Eendracht’30 en Olympia’18 werd er gelijkgespeeld en vorige week won het de degradatiekraker met 0-1 uit in Heeswijk. Zo staat Boekel Sport als nummer zeven er beter voor dan met kerst. Boekel Sport maakt zich echter wel op voor de koploper van 2G. Sparta’25 won eerder dit seizoen met 2-0 in Beek en Donk van Boekel Sport. Kan Boekel Sport verrassen tegen Sparta’25 of wordt het een kwestie van schade beperken?

Prinses Irene en Olympia’18 tegenover elkaar
Prinses Irene en Olympia’18 eindigden de tweede periode beiden vorige week met een 2-0 overwinning. Nu ontvangt Prinses Irene in het eigen Nistelrode de match tegen de nummer drie. Olympia’18 liep door de zege in op Sparta’25 en DAW en staat nu binnen schotafstand. Prinses Irene steeg door de overwinning op SSS’18 uit naar de vijfde plek. Een overwinning zou voor de oranjewitten van Nistelrode een flinke boost kunnen betekenen voor het restant van de competitie en het gat met de onderste plekken vergroten. Houdt Olympia’18 aansluiting bij de top-2 of kan Prinses Irene met een resultaat het goede gevoel vasthouden?

Programma 2G:
Rhode/VSB - Groesbeekse Boys
Schijndel/De Wit - DAW Schaijk
Volkel - VV Heeswijk
Eendracht’30 - SSS’18
Boekel Sport - Sparta’25
Prinses Irene - Olympia’18

Stand: 
1. Sparta’25 15-27
2. DAW Schaijk 15-26
3. Olympia’18 15-25 (pk1)
4. Schijndel 15-21
5. Prinses Irene 15-19
6. SSS’18 15-19
7. Boekel Sport 15-19
8. Eendracht’30 15-18
9. Rhode 15-18 (pk2)
10. Volkel 15-18
11. Heeswijk 15-18
12.Groesbeekse Boys 15-13

Uit de krant