DAW Schaijk speelde afgelopen week met 0-0 gelijk in Schijndel en slaagde er zo weer niet in om de koppositie in 2G te pakken.
DAW Schaijk speelde afgelopen week met 0-0 gelijk in Schijndel en slaagde er zo weer niet in om de koppositie in 2G te pakken. Foto: Marja Megens

2G: Stroef DAW Schaijk tegen Boekel Sport in vorm, zes-puntenwedstrijden middenmoot en onderin

Voetbal 2.496 keer gelezen

SCHAIJK | De kraker van de zeventiende speelronde is die tussen een kwakkelend stroef DAW Schaijk wat aan wilt haken in de kampioensrace en een Boekel Sport wat haar laatste twee wedstrijden won. Verder zijn er een aantal spannende zes-puntenwedstrijden waarin een legio aan middenmoters in een direct duel een gat probeert te slaan met de onderste regionen.

Door: Cis van Pinxteren

Volkel wacht een lastig uitduel tegen koploper Sparta’25. Een resultaat zou voor Volkel meer dan welkom zijn, ze staan namelijk op een nacompetitieplek voor degradatievoetbal. De nummer elf speelt volgende week tegen DAW Schaijk, daarna moet Volkel nog Groesbeekse Boys, Schijndel/De Wit, Boekel Sport en Rhode trotseren om te strijden om handhaving in 2G. Volkel verloor eerder het seizoen nipt met 1-2 in eigen huis van Sparta’25. Kan de ploeg van Michiel Jans het de koploper moeilijk maken? 

Stroef DAW Schaijk tegen Boekel Sport in vorm
De ploeg in vorm, Boekel Sport, reist af naar Schaijk. DAW Schaijk bleef na de winterstop ongeslagen met uit vijf wedstrijden twee overwinningen en drie gelijke spelen. Door twee doelpuntloze partijen tegen Schijndel/De Wit en Groesbeekse Boys liep DAW de kans op de tweede periode en tweemaal de kans op de koppositie mis. Boekel Sport won juist de laatste twee wedstrijden van Sparta’25 en Heeswijk. Zo klauterde Boekel Sport naar een zevende plek en hoort het zo weer in de brede middenmoot. Elk punt kan doorslaggevend zijn om niet te degraderen. Blijf Boekel Sport winnen of hervindt DAW het vermogen om weer een keer drie punten te pakken?

Grote belangen Olympia’18 tegen Eendracht’30
Olympia’18 en Eendracht’30 treffen elkaar zondagmiddag in Boxmeer. Er is geen peil op te trekken hoe het af zal lopen. Olympia’18 kan net als veel andere ploegen in 2G van iedereen winnen én verliezen. Zo speelden ze in maart gelijk tegen Boekel Sport, wonnen ze met 2-0 van Volkel en verloren dik tegen Schijndel/De Wit en Prinses Irene. Omdat DAW en Sparta’25 tevens puntenverlies leden kan Olympia’18 bij een overwinning uitzicht houden op het kampioenschap. De Boxmeerse trots heeft een titel in eigen hand omdat het de laatste twee wedstrijden speelt tegen Sparta’25 uit en DAW Schaijk thuis. Eendracht’30 zit na de winterstop in een dip. De meest scorende ploeg van 2G ging van een mogelijke periodetitel naar een mogelijke degradant omdat er in de afgelopen vijf wedstrijden slechts twee punten werden gepakt. Zo gleden de groenwitten uit Mook af naar de tiende plek en moet het vrezen voor degradatiestress met drie van de resterende zes wedstrijden tegen de top-3 van 2G. Kan deze negatieve reeks doorbroken worden tegen een onvoorspelbaar Olympia’18?

Zes-puntenwedstrijden middenmoot en ploegen onderin
De speelronde van deze week in 2G zit voor krakers tussen teams in de middenmoot. Met nog zes wedstrijden voor de boeg is het voor twee derde van de teams zaak om zo snel mogelijk buiten het bereik te blijven van de teams onderaan. De nummer zes SSS’18 moet een aanval van de nummer negen Rhode af weten te slaan. Bij een winst van Rhode is het gat met onder meer SSS’18 van drie punten overbrugd. Een andere zes-puntenwedstrijd is de confrontatie tussen de nummer acht VV Heeswijk en de nummer vier Prinses Irene. Beide ploegen wonnen vorige week en staan net boven de streep. Prinses Irene won drie van haar laatste vijf wedstrijden, Heeswijk is samen met Groesbeekse Boys kampioen gelijke spelen. Van de zestien matches speelde Heeswijk de helft gelijk. Ondanks dat ieder puntje telt in de strijd om degradatie tellen drie punten natuurlijk meer. Wie van de brede middenmoot neemt afstand van de laatste drie plekken? Schijndel moet winnen van hekkensluiter Groesbeekse Boys als het zich wilt handhaven in de top-5 en niet angstig achterom wilt kijken. Groesbeekse Boys mag dan de rode lantaarn dragen, weinig teams winnen makkelijk van hen. DAW Schaijk, Rhode en Heeswijk speelden na de winterstop al gelijk tegen de geelzwarten uit Groesbeek. 

Programma 2G:
Sparta’25 - Volkel
DAW Schaijk - Boekel Sport
Olympia’18 - Eendracht’30
SSS’18 - Rhode/VSB
VV Heeswijk - Prinses Irene
Groesbeekse Boys - RKSV Schijndel/De Wit

Stand: 
1. Sparta’25 16-27
2. DAW Schaijk 16-27
3. Olympia’18 16-25 (pk1)
4. Prinses Irene 16-22
5. SSS’18 16-22
6. Boekel Sport 16-22
7. Schijndel 16-22
8. Heeswijk 16-21
9. Rhode 16-19 (pk2)
10. Eendracht’30 16-18
11. Volkel 16-18
12.Groesbeekse Boys 16-14

Uit de krant