Volharding ging op eigen veld onderuit tegen Someren.
Volharding ging op eigen veld onderuit tegen Someren. Foto: Toon Gerrits

Na elf maanden weer eens thuisverlies voor Volharding

Voetbal 1.119 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Volharding leed vanmiddag haar eerste thuisnederlaag van het lopende seizoen. Op sportpark Soetendaal was nummer vijf in de stand Someren met 0-2 te sterk voor de nummer drie op de ranglijst. Het was het eerste verlies voor de roodwitten in eigen huis sinds bijna een jaar. Op 3 april 2022 was Volkel de laatste ploeg die in Vierlingsbeek zegevierde (1-2, red.).

Volharding is sowieso bezig aan een mindere reeks wedstrijden. Uit de laatste vier duels werden slechts twee punten gepuurd. De laatste overwinning dateert van 12 februari jongstleden, toen Schaesberg met 2-1 werd verslagen. Je zou denken dat Volharding na het binnenhalen van de tweede periodetitel twee weken geleden vrijuit naar de nacompetitie kan toewerken. Niets blijkt minder waar. De schwung van de eerste seizoenshelft is er niet meer en het is vooral stroperig wat de Vierlingsbekenaren op het veld laten zien. Met name de afwezigheid van de geblesseerde centrale verdediger Tom Kessels doet zich de laatste drie wedstrijden gelden. Hij zet het vaak goed neer en bewaakt de organisatie. Daarnaast ontbraken de geschorste Jens Biersteker en pechvogel Tim Martens. Martens miste al een groot deel van de competitie door een blessure. Vandaag was hij niet van de partij omdat hij deze week op zijn fiets door een auto werd geschept.

Ronduit zwak
De eerste helft was van Volharding-zijde ronduit zwak. Net als het Nederlands elftal afgelopen vrijdag tegen Frankrijk, stond Volharding binnen no time met 0-2 achter. In de zesde minuut schoot Koen de Louw Someren via de paal op een 0-1 voorsprong. Zeven minuten later verdubbelde Luc Bouwmans de score: 0-2. Bij allebei de tegendoelpunten zag de Volharding-defensie er alles behalve goed uit. Beide doelpuntenmakers hadden nog een keer kunnen scoren in het eerste kwartier, waarin Volharding opmerkelijk open huis hield. Ook de beste man bij de bezoekers Thijs Martens was nog dicht bij een doelpunt bij het makkelijk combinerende Someren. In de 22ste minuut werd Volharding voor de eerste en enige keer voor rust gevaarlijk. Een corner van Vincent Buijssen werd door Nino Janssen via een Someren-verdediger tegen de kruising gekopt. Janssen verzwikte bij het neerkomen zijn enkel en kon daardoor niet verder. Wederom een centrale verdediger eruit, waardoor middenvelder Brent Achten -niet voor het eerst dit seizoen- een linie moest zakken. Sharif Tah verving Janssen. Op slag van rust krulde Thijs Martens namens de gasten de bal met links nog net naast het Volharding-doel.

Beter na rust
In de tweede helft speelde Volharding wat beter en ging het duel meer gelijk op. Sharif Tah en Vincent Buijssen waren met schoten gevaarlijk, maar doelpunten leverde dat niet op. Halverwege het tweede bedrijf stiftte Koen de Louw maar net over het Volharding-doel. Een kwartier voor tijd was Brent Achten tot tweemaal toe dicht bij een goal. Eerst kwam hij een teenlengte tekort om een vrije trap van Vincent Buijssen tot doelpunt te promoveren. De aansluitende corner van Vincent Buijssen werd door diezelfde Achten maar net naast gekopt. In de directe tegenaanval verzuimde wederom Koen de Louw een verdedigingsfout van Volharding af te straffen. In de 80ste minuut zag captain Mark Blenckers zijn schot gesmoord worden in de Someren-defensie. In de slotfase moest Volharding-doelman Bono Barten nog tweemaal handelend optreden, waardoor de scoren niet nog verder opliep. Daardoor bleef het bij 0-2 en weet Volharding ook weer eens wat het betekent om te verliezen op het eigen vertrouwde kunstgras van sportpark Soetendaal.

Drie weken vrij
Volharding is pas over drie weken in de gelegenheid om de kater van vanmiddag weg te spoelen. Volgende week komen de roodwitten namelijk niet in actie. Vanwege het 100-jarig jubileum van nummer twee in de stand EFC uit Eersel is de runner up van de eerste klasse C vrijgesteld dat weekend. De onderlinge wedstrijd werd al in oktober vooruit gespeeld (Volharding won in oktober in Eersel met 0-1, red.). Een week later is het Pasen en dan staat er slechts een inhaalprogramma gepland.
Op zondag 16 april a.s. speelt Volharding dan wederom thuis tegen de nummer twaalf in de stand Minor uit Nuth. Eerder dit seizoen gingen de Vierlingsbekenaren in Zuid-Limburg compleet onnodig met 1-0 onderuit.