SSS'18 weet zo goed als zeker dat het ook na de zomer zal uitkomen in de tweede klasse. 'We spelen nog vier finales.'
SSS'18 weet zo goed als zeker dat het ook na de zomer zal uitkomen in de tweede klasse. 'We spelen nog vier finales.' Foto: Bas Delhij

‘SSS’18 leeft op dit moment eigenlijk een beetje boven z’n stand’

Voetbal 3.027 keer gelezen

OVERLOON | Nog vier wedstrijden (’in principe’) en dan sluit voor hoofdtrainer Michel Kuijpers het hoofdstuk-SSS’18. De Hapsenaar kan in Overloon door de voordeur vertrekken, want hij levert dit seizoen een uitstekende prestatie met de tweedeklasser. “Nog minimaal één overwinning en we zijn veilig”, weet Kuijpers.

Door Martijn Schwillens

Afgaande op de ranglijst in de tweede klasse G klinken de woorden van Kuijpers wat bescheiden. SSS’18 staat in de topvijf en strijdt nog volop mee om een plek in de nacompetitie. “Onze doelstelling blijft onveranderd en dat is ons zo snel mogelijk veiligspelen. Het gat met plek negen (play-offs om degradatie af te wenden, red.) is vijf punten, dus als je twee keer achter elkaar verliest, heb je een probleem. Ondanks onze goede klassering bovenin kijken we gewoon nog omlaag. In principe hebben we nog twee of drie punten nodig om zeker te zijn van klassebehoud. We spelen nog vier finales. Pas als we definitief veilig zijn, kijken we wat er eventueel nog in het vat zit.”

‘Stabiele derdeklasser’
SSS’18 was jarenlang als eersteklasser de hoogst spelende amateurclub in de regio. Het huidige elftal is echter op z’n plaats in de tweede klasse, vindt Kuipers. “Er steekt in deze klasse sowieso geen enkele ploeg bovenuit, dus ik betwijfel of een eventuele kampioen zich zou kunnen handhaven in de eerste klasse. Wellicht Sparta’25, Rhode of DAW, omdat die ook nog een flinke jeugdafdeling hebben. Maar het is veelzeggend dat niemand deze klasse kan domineren. Eigenlijk zijn alle veertien ploegen aan elkaar gewaagd. Dat maakt deze klasse ook zo leuk”, benadrukt Kuijpers. “We hebben dit seizoen eigenlijk nergens de punten gestolen, maar onze huidige klassering (SSS’18 staat vierde) geeft wel een scheef beeld. Wij leven op dit moment eigenlijk een beetje boven onze stand. Als we in het linkerrijtje eindigen, dan kunnen we terugkijken op een uitstekend seizoen.”
Een terugkeer naar de eerste klasse is volgens Kuijpers ‘eigenlijk niet gewenst’. “De ervaren jongens gaan stoppen. Daarachter zitten een heleboel jonge talenten, maar die zijn nog niet zo ver dat ze een wedstrijd 90 minuten lang kunnen domineren of zelfs al een wedstrijd kunnen lezen en daarnaar handelen. Als SSS’18 op termijn een stabiele derdeklasser zou worden, is dat volgens mij in lijn met de mogelijkheden die er in Overloon liggen.”

‘Als we in het linkerritje eindigen, dan hebben we ‘t uitstekend gedaan’

EGS’20: voorbereiding al af
De focus ligt bij SSS’18, maar achter de schermen is Kuijpers ook al een beetje bezig met volgend seizoen, als hij aan de slag gaat bij EGS’20. “De voorbereiding voor het seizoen 2023-2024 is al klaar. Verder zijn we nog aan het kijken of er een onder 23 gevormd kan worden en welke jeugdspelers eventueel gaan aansluiten bij de selectie”, vertelt Kuijpers, die zijn nieuwe werkgever nog niet in actie heeft gezien. “Dat zijn echt zaken voor volgend seizoen. Eerst gaan we het goed afronden bij SSS’18. Dat verdient deze club en dat verdient zeker deze spelersgroep.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant