FC Uden-DWSH '18 2-2
FC Uden-DWSH '18 2-2 Foto: Henri Maas

5E: FC Uden en DWSH ‘18 delen de punten; Keldonk mist nacompetitie door nederlaag bij Odiliapeel

Voetbal 2.319 keer gelezen

De topper in Uden eindigde onbeslist: 2-2. DWSH ‘18 is hierdoor winnaar van periode 3. Zuur is het voor Keldonk dat bij winst in Odiliapeel deze periode had kunnen overnemen van DWSH ‘18. Dit kwam mede door het onverwachte verlies dat Boerdonk leed thuis tegen OKSV. Boerdonk en Odiliapeel spelen net als DWSH ‘18 op 11 juni een wedstrijd voor promotie naar de 4e klasse.

Topper met veel kansen.
DWSH ‘18 begon voortvarend aan de topper en nam brutaal een 0-2 voorsprong in het eerste kwart van de wedstrijd. Na 15 minuten was het Tom Verheijen die een corner van Wout Jans binnenkopte. In minuut 22 was het Wout Jans zelf die een voorzet van Sven Kuijpers binnen kon tikken. Trainer Koen van Berlicum vond dat er nog meer kansen benut hadden kon worden, maar DWSH ‘18 was mogelijk wat geschrokken dat het zo eenvoudig FC Uden op achterstand had gezet. Hierna kwam FC Uden beter in het spel. Stan van der Zanden maakte op slag van rust de 1-2 met een afstandsschot. Na rust was het snel 2-2 door Tim van Schadewijk. Het restant van de wedstrijd waren er voor beide ploegen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Kampioenstrainer Jeroen van Kampen vond het allemaal prima en sprak van een terechte uitslag. DWSH ‘18 gaat het op 11 juni opnemen tegen Olympia Boys uit Ommel voor een plek in de 4e klasse.

Odiliapeel fitter dan Keldonk
Keldonk kwam nog goed uit de startblokken en had in de 5e minuut al een kans om de score te openen. Ook Odiliapeel had kansen en raakte de paal. In de 19e minuut werd een doelpunt voor Keldonk afgekeurd wegens buitenspel, maar in de 23e minuut was het wel 0-1 toen Duane Villanueva goed doorging en keeper Claassen verschalkte. Keldonk verzuimde hierna om verder afstand te nemen en liet Odiliapeel beter in het spel komen. Timo de Jager was met een afstandsschot de maker van de 1-1 en direct na de aftrap wist Odiliapeel de bal aan Keldonk te ontfutselen en een voorzet van Wouter Smits werd door Roy van Lankveld binnen gewerkt voor de 2-1. Na rust was het heilige vuur er niet echt meer bij Keldonk. Sami El Meliani viel in de 68e minuut uit met een ernstige blessure, en dat was ook het moment waarop Keldonk ter ore kwam dat Boerdonk achter stond. Bij winst van Keldonk op Odiliapeel zou het de nacompetitie kunnen bereiken door de derde periodetitel over te nemen van DWSH ‘18. De droom viel echter snel in duigen toen Rob Voets met een eigen doelpunt de 3-1 voor Odiliapeel op het bord zette.
Trainer Ruud Fleskens van Keldonk was realistisch: “Waarschijnlijk spelen wij beter dan Odiliapeel, maar als team zijn zij fitter, en dat is ook een bepalend element om resultaat te behalen in het voetbal.”  Odiliapeel is door de winst geplaatst voor de nacompetitie.

Sterk einde van de competitie voor OKSV
OKSV is de nummer laatst in de 5e Klasse E dit seizoen. Toch is de ploeg de laatste 4 wedstrijden ongeslagen en haalde het hierin 8 punten. Een belangrijke reden voor het beter presteren is de terugkeer van keeper Kars van Vucht die het keepersprobleem dat OKSV had heeft opgelost. Ook vandaag was Van Vucht een sta-in-de-weg voor de Boerdonkse aanvallers in de eerste helft. OKSV gaf goed partij aan Boerdonk en had voor rust al op voorsprong kunnen komen, echter een penalty werd gemist. Na rust was het wel direct raak door Job van de Loop. Boerdonk kon niet imponeren vandaag en OKSV besliste de wedstrijd in de 89e minuut door David Megens: 0-2. Boerdonk heeft geen periode, maar gaat als hoogst in de stand de nacompetitie in.

WHV wint bij Nederwetten.
WHV was in de laatste wedstrijd van de competitie te sterk voor Nederwetten en won met 2-3.