Ruud en Nicole Vermeer openden in Spanje de B&B Finca Sueño de Vida.
Ruud en Nicole Vermeer openden in Spanje de B&B Finca Sueño de Vida. Foto: Peter Kuijpers

Voormalig SSS’18 en Boekel Sport-trainer Vermeer uitbater in zonnig Andalusië

Voetbal 3.829 keer gelezen

LA ALQUERIA | Het was even zoeken naar de B&B van Ruud en Nicole Vermeer, maar Google Maps leverde ons prima af aan de voordeur van het mooie perceel in La Alqueria (Spanje). De voormalig trainer van Boekel Sport en SSS’18 heette ons persoonlijk welkom. “Bienvenido”, klonk het in keurig Spaans. Met een Noord-Limburgs accent. Dat dan weer wel. 

Door Peter Kuijpers

We vergaapten ons aan Finca Sueño de Vida, het prachtige optrekje ergens midden in de Spaanse natuur. Spik en span bijgehouden, met een prachtige tuin en een terras met zwembad. “Ik ben er dagelijks mee bezig en dat is nodig. Deze week is de verfkwast mijn vriend”, lacht Ruud ons toe. Hoe komt een trainer/gymleraar ertoe om te emigreren naar Spanje? Vermeer: “Dat waren we al langer van plan. We reisden met regelmaat al naar Spanje en zeiden wel eens tegen elkaar: ‘Hier moeten we ooit iets gaan doen.’ We zijn ook in Curaçao geweest. Mooi eiland en zonnig maar te klein voor ons. In 2010 zijn we hier in Spanje op huwelijksreis geweest in dit gebied.” 

Emigreren
Na de coronajaren werd de knoop definitief doorgehakt en gezocht naar iets wat hen aanstond en betaalbaar was. “We hebben hier 19 plekken bezocht. Uiteindelijk is dit perceel overgebleven. Er is natuurlijk wat te regelen als je gaat emigreren. Ik had een volledige baan op het Raayland College en ook Nicole had haar werk. Ik was op dat moment trainer van NWC en vond het wel moeilijk om het te melden. De club heeft het echter keurig opgepakt en Mario Verlijsdonk heeft het toen van mij overgenomen. We wisten dat er veel werk op ons af zou komen, maar we hadden er beiden gruwelijk veel zin in.”

Ik heb hier al veel mensen als gast gehad, die mij kenden vanuit het voetbal. Met name veel gasten vanuit Boekel

Het roer om
De verhalen van de tv-programma’s ‘Het roerom’ en ‘Ik vertrek’ scoren goed in medialand: Nederlanders die vertrekken naar een ander land om zich daar te vestigen en iets op te starten. Soms met de nodige tegenslagen. Bij Ruud en Nicole lijkt dat niet gespeeld te hebben. “Ook wij hebben zeker tegenslagen gekend. We hebben een regenperiode gehad met modderstromen dat alles hier onder liep. Dan zakt je de moed wel in de schoenen. We hebben dit jaar nog grote bosbranden gekend en stonden klaar met onze koffers om te vetrekken. De klanten arriveerden en moesten ze terugsturen. Gelukkig draaide wind en ontsnapten we aan brand. We hebben ons mede dankzij mijn vrouw Nicole goed doorheen geslagen. Zij is enorm belangrijk voor me geweest en nog.”


Ruud en Nicole Vermeer openden in Spanje de B&B Finca Sueño de Vida. - Foto: Peter Kuijpers

Voetbaldier
Het gebied waar Ruud woont biedt veel mogelijkheden. Mooie wandeltochten zijn mogelijk en de ligging is gunstig. “We liggen maar op 20 minuten afstand van Malaga en het vliegveld. We organiseren veel hier, zoals BBQ’s en golf- en padeltoernooien Zelf geef ik hier vlakbij golfles. Het lesgeven zit me in het bloed. Dat heb ik voorheen ook bij de KNVB ook gedaan waar ik trainerscursussen gaf.”
Het voetbalvirus. Kan iemand die er jaren mee behept is geweest, er zomaar afscheid van nemen? “Ik moet je bekennen dat het wel iets afneemt. Ik was laatst bij de buurjongen naar het voetbal gaan kijken. Ik kreeg een vreemd gevoel toen ik het stadionnetje binnenliep. Natuurlijk volg ik de clubs nog die ik getraind heb. Eerst keek ik op zondagavond al op Kliksport naar de uitslagen en wedstrijdverslagen. Nu betrap ik mezelf er wel eens op als ik dat pas op maandag doe. De sport heeft me veel gebracht. Ik heb hier al veel mensen als gast gehad, die mij kenden vanuit het voetbal. Met name veel gasten vanuit Boekel. Mooie club, maar dat had ik ook met SSS’18 en NWC.”

Toekomst
En de toekomst? “We gaan zien wat die brengt. Ik ben tevreden met de bezettingsgraad hier, maar we proberen het verder uit te bouwen om het echt rendabel te maken”, besluit Ruud voordat hij ons samen met Nicole weer uitzwaait en we met de auto het fraaie Spaanse landschap inrijden.

Ruud en Nicole Vermeer openden in Spanje de B&B Finca Sueño de Vida.

Uit de krant