Heijen was geen partij voor Merselo.
Heijen was geen partij voor Merselo. Foto: Jos Gröniger

4F: Heijen blijft koploper, Sambeek is eindelijk veilig

Voetbal 987 keer gelezen

In klasse 4F zijn voor de staartploegen de kaarten geschud. De Brabantse teams zijn voor nog zeker één seizoen zeker van het spelen in de vierde klasse. Als laatste ploeg stelde Sambeek zich veilig. Bovendien blijft het spannend. Heijen leidt de dans om het kampioenschap. De koploper won afgetekend van nummer vier Merselo (5-0). Op de Heijense hielen volgt DSV dat met één punt achterstand de slotronde ingaat. DSV zegevierde bij het lastige Kronenberg met 1-2.

Droomstart Heijen
Koploper Heijen heeft tegen Merselo de kampioensvorm getoond. De lijstaanvoerder was tegen de nummer vier heer en meester, en zat binnen vijf minuten al op rozen. Een vrije trap van René Reijnen viel na 90 seconden in het Merselose doel. Amper drie minuten later was het man off the match Thymo Zeelen die er 2-0 van maakte. De uitblinker bereidde kort voor rust de derde treffer voor. René Reijnen liep de teruggelegde bal van Zeelen met gevoel tegen het net. Na rust bleef Heijen effectief in de omschakeling. Het joeg succesvol op de bal en creëerde ook nu de nodige kansen. Tijn Wabeke schroefde de score met twee doelpunten op naar 5-0.
Met nog één duel te gaan heeft Heijen de beste papieren in de titelrace. De mannen van trainer Tim Driessen hebben tegen laagvlieger EWC’46 nog wel een overwinning nodig. In Well wacht een tegenstander die de laatste wedstrijd in de prestatieve KNVB-klassen speelt. EWC’46 speelt komend seizoen in de recreatieve klasse maar zal zich niet zomaar laten verschalken. Als het aan uitblinker Thymo Zeelen ligt gebeurt dat niet: “Dit mogen we niet meer afgeven. We willen kampioen worden en de derde klasse in.”

DSV blijft in spoor van Heijen
Nummer twee DSV maakte in en tegen Kronenberg geen fout. De ploeg van trainer Thijs Goossens won na een 0-2 voorsprong met 1-2. DSV ontvangt zondag het gedegradeerde SVEB en moet winnen om te kunnen profiteren van een misstap van koploper Heijen dat met 57 uit 25 één punt meer heeft.

Sambeek wint en is veilig
Sambeek heeft het verblijf in de vierde klasse op eigen kracht met een seizoen verlengd. De blauwhemden wonnen met 1-0 van SV Lottum/GFC’33. Op d’n Urling zag het publiek een wedstrijd zonder veel kansen. Sambeek bedwong de tegenstander die enkele weken geleden koploper Heijen pootje haakte door een doelpunten van Dennis van Well. Hij werd in de 62e minuut matchwinner. “Mooi dat we ons op eigen kracht hebben gered”, vond trainer Tom Wollenberg.

VIOS’38 verliest in Bergen
VIOS’38 was al een week veilig. De Beugenaren verloren zondag de uitwedstrijd tegen Montagnards dat nog in de race is voor deelname aan de nacompetitie. In Bergen werd het 2-1. Kay Gerrits scoorde voor de ploeg van trainer Michel Janssen. De vertrekkend coach had graag gewonnen, ondanks dat er niets meer op het spel stond voor VIOS’38. “Dat zat er helaas niet in.”