Kika van Es uit Boxmeer kende een indrukwekkende voetbalcarrière.
Kika van Es uit Boxmeer kende een indrukwekkende voetbalcarrière. Foto: Saskia Kusters Media

Oranjeleeuwin Kika van Es uit Boxmeer neemt afscheid maar hoopt nog op WK

Voetbal 2.281 keer gelezen

BOXMEER | Kika van Es stopt met voetballen. Daarmee komt na veertien seizoenen een einde aan de indrukwekkende loopbaan van de 31-jarige Boxmeerse. Van Es, die maar liefst 77 keer uitkwam voor het Nederlands Vrouwenelftal, wil meer tijd besteden aan haar familie en privéleven. “Het nooit een leuk besluit om te stoppen, maar het is de beste keuze”, aldus Van Es.

Van Es kende een mooie loopbaan. Zo stond ze onder contract bij Achilles’29, Willem II, VVV-Venlo, Ajax, FC Twente en het Engelse Everton. Ook speelde ze tientallen interlands met de Oranjeleeuwinnen, met wie ze in 2017 Europees kampioen werd. Twee jaar later won ze een zilveren medaille op het WK. Ook maakte de oud-jeugdspeelster van Olympia’18 deel uit van de Oranjeselectie op de Olympische Spelen van 2020. Tegenover Algemeen Dagblad liet de Boxmeerse onlangs optekenen dat zij graag moeder wil worden. “Ik had graag jong moeder willen worden. Dat is helaas niet gelukt”, doelde ze daarmee op een miskraam. “Nu is het moment om te zeggen: ‘Kiek, ga voor die droom’.”

Afsluiten op het WK 2023?
De verdedigster van PSV, die zich in 2014 knap terugknokte van een dubbele beenbreuk, speelde maar liefst 223 profwedstrijden op het hoogste niveau. Van Es hoopt haar carrière af te sluiten met deelname aan het WK voetbal, dat deze zomer plaatsvindt in Australië. “Ik ben fit en ik voetbal weer. Dus is er altijd een kans dat ik nog naar het WK kan gaan. Daar doe ik nu alles aan”, zei ze tegenover Langs de Lijn En Omstreken.

Uit de krant