Pim Konings (19) torent boven iedereen uit.
Pim Konings (19) torent boven iedereen uit. Foto: Bas Delhij

Geen doelpunten, wel strijd in Gennepse bekerderby

Voetbal 1.754 keer gelezen

GENNEP | Op sportpark De Heijkuul in Gennep stonden zaterdagavond de vierdeklassers Vitesse’08 en buurman Achates tegenover elkaar in de poulefase van het bekertoernooi. De bekerduel, dat een toevoeging aan het oefenprogramma kan zijn, werd door beide ploegen niet zo beschouwd. De strijd was fel, maar het vertoonde spel gaf aan dat er nog werk aan de winkel is voor de trainers Reinhold Wiedemeijer en Sven Jeuriëns en hun spelers. De derby in Gennep verdiende en kreeg geen winnaar. Gescoord werd er niet.

Vitesse’08 met ex-prof Niels Fleuren als ouderwetse libero had voor en na de pauze een overwicht maar tot kansen kwamen de oranjehemden niet. De thuisclub wist van achteruit de voorste linie zelden te bereiken. Het Ottersumse Achates hield zich eenvoudig staande en waar nodig schuwden de roodwitten een stevig duel niet. Ook met de teruggekeerde Jimmy Brons en Taleb Sarkouk als invallers maakte Vitesse’08 na de pauze geen vuist. Duidelijk was wel dat de balvaardige mannen de thuisclub meer schwung gaven. Het leidde slechts tot één serieuze kans. Sarkouk gaf zijn doelpoging te weinig precisie om te scoren.
In de langzaam maar zeker onvriendelijk geworden derby hield de Gennepse scheidsrechter Rutten de gele kaarten op zak. Terwijl spelers over en weer reclameerden om een kaart reageerde de Milsbeekse referee: “Kom op jongens, dit is bekervoetbal. We gaan hier geen gele kaarten vragen.”
En zo eindigde de eerste Gennepse derby zonder doelpunten en kaarten.

Pim Konings zit Vitessenaar Jimmy Brons op de hielen.
Jimmy Brons (midden) passeert Achates-çaptain Matulessy.
Een Achates-speler zet Vitessenaar Jimmy Brons de voet dwars.
Talbel Sarkouk (links) wordt opgejaagd door Luca Janssen (r).

Uit de krant