Olympia'18-trainer Wil Beijer (rechts) gaat voor een achtste seizoen in Boxmeer: 'Ik wil gaan oogsten met deze groep.'
Olympia'18-trainer Wil Beijer (rechts) gaat voor een achtste seizoen in Boxmeer: 'Ik wil gaan oogsten met deze groep.' Foto: Bas Delhij

Wil Beijer gaat voor achtste seizoen bij Olympia’18: ‘Ik wil met deze groep gaan oogsten’

Voetbal 1.237 keer gelezen

BOXMEER | Wil Beijer heeft afgelopen week zijn contract bij Olympia’18 verlengd. De 61-jarige oefenmeester begint na de zomer aan zijn achtste seizoen in Boxmeer en wordt daarmee de langstzittende trainer in ons verspreidingsgebied. “De rek is er nog lang niet uit, dus durfde ik bij te tekenen.”

Door Martijn Schwillens

“Er ligt een mooie uitdaging bij deze vereniging en daar geef ik graag vorm aan”, vervolgt Beijer, die eerder al eens vijf jaar werkzaam was bij DVV Duiven. “Maar daar was na vijf jaar de koek op, terwijl ik bij Olympia’18 een vrijwel volledig nieuwe groep onder mijn hoede heb. We hebben een Onder 23-elftal opgezet om de stap tussen het eerste elftal en de jeugd te verkleinen. Deze club kent veel talenten waarvan sommigen inmiddels in het eerste spelen en anderen eraan komen of net zijn doorgebroken. Die jeugdigheid is ook een verklaring voor de wisselvallige resultaten tot nu toe, maar daar prik ik als trainer doorheen. Het gaat om wat we uiteindelijk willen bereiken. Qua randzaken is alles prima voor elkaar bij Olympia’18. Ik heb bijgetekend voor een achtste jaar omdat ik niet alleen wil zaaien, maar uiteindelijk ook wil oogsten met deze groep.”

Ouwe lul
Voordat Beijer bijtekende, stelde de Arnhemmer zichzelf de vraag: ben ik nog de juiste man voor deze groep? “Je wilt natuurlijk niet die ouwe lul in de kleedkamer zijn die niet meer herkent wat deze tijd vraagt. Je kunt wel keihard eisen gaan stellen, maar de tijden zijn veranderd. Spelers spreken elkaar op een andere manier op hun gedrag aan dan tien jaar geleden. Ook hebben ze er niet allemaal hetzelfde voor over als vroeger. Tegelijkertijd zie ik dat ik ze kan motiveren en dat het kwartje valt dat een bepaalde arbeid nodig is om als speler een volgende stap te kunnen maken. Bovendien houd ik wel van een uitdaging”, lacht hij.

Je wilt natuurlijk niet die ouwe lul in de kleedkamer zijn die niet meer herkent wat deze tijd vraagt. Je kunt wel keihard eisen gaan stellen, maar de tijden zijn veranderd

Stabiele tweedeklasser
Als Beijer in 2025 (of later) de poorten van het Sportpark Pelzer achter zich dichttrekt, wil hij Olympia’18 achterlaten als tweedeklasser met een elftal dat nog jaren vooruit kan. “Toen ik hier zeven jaar geleden tekende, was Olympia nog actief in de vierde klasse. Daarna werden we kampioen in de derde klasse en stonden we bovenaan in de tweede klasse toen corona uitbrak. Dat zorgt voor bepaalde verwachtingen. Mitch Verstraaten en Okki van Dalen zijn de enige twee spelers die er in 2017 ook al bij waren. Voor de rest hebben we niet echt routiniers of iemand die er 25 inschiet (zoals Douwe Zwaan, red.). De verwachtingen moeten zodoende wat worden bijgesteld, maar Olympia’18 heeft alles in huis om een stabiele tweedeklasser te worden.”
Olympia’18 speelt donderdagavond 16 november om 20.00 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen SSS’18. Bij winst in de derby tegen de nog puntloze hekkensluiter klimmen de Boxmerenaren mogelijk naar plek acht in de tweede klasse E.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant