Avanti'31 redde vorige week één punt in de slotfase tegen Handel.
Avanti'31 redde vorige week één punt in de slotfase tegen Handel. Foto: Cis van Pinxteren

Voorbeschouwing 2E: Trainer Janssen tegen trainer Janssen in Handel, jeugdig SSS’18 tegen DAW Schaijk

Voetbal 2.052 keer gelezen

HEESWIJK | De kraker van de komende speelronde in de onderste regionen van 2E is die van Heeswijk tegen Olympia’18. Trainer Sander Janssen van Handel neemt het op tegen het Prinses Irene van Joost Janssen. Eendracht’30 gaat op zoek naar drie punten tegen Avanti’31.  

Door: Cis van Pinxteren

Rhode neemt het op tegen de onoverwinnelijke koploper. Boekel Sport wint tot nog toe alles en is goed op weg om de eerste periode te winnen. Vorige week won het moeizaam met 2-1 tegen Schijndel/De Wit. De dag dat Boekel een keer geen victorie kan kraaien komt dichterbij. De periode telt twaalf wedstrijden en er kan nog veel misgaan in vijf wedstrijden. Rhode liet zien dat het aardig in vorm is en vooral makkelijk scoort. De afgelopen vier wedstrijden scoorde het vijftien keer en was het team van Theo van Lieshout ongeslagen. Van Lieshout: “Ik vind het heel sterk dat Boekel de punten iedere week binnentikt, we gaan proberen ze uit hun flow te halen.” Wil Rhode nog een gooi doen naar de periode is een overwinning noodzakelijk. Kan Rhode zich meten met de koploper Boekel Sport? 

Trainer Janssen tegen trainer Janssen in Handel
Handel is de enige ploeg naast Boekel Sport die nog ongeslagen is. De ploeg van Sander Janssen speelde gelijk tegen Avanti’31 met 1-1 en heeft na zes wedstrijden slechts zes tegendoelpunten. Prinses Irene staat op de zesde plek en won de vorige twee wedstrijden van SSS’18 en Heeswijk. Vorige week speelde de ploeg van Joost Janssen niet. Op de vraag of promovendus Handel gaat voor de periode antwoordt Sander Janssen al weken hetzelfde. “Ons doel is in de eerste plaats handhaving.” Weet Handel opnieuw een goede stap in de richting van handhaving te zetten in het nog prille seizoen? 

Eendracht’30 op zoek naar zege tegen Avanti’31
Avanti’31 reist af naar Mook. Eendracht’30 wacht met smart op hen en drie punten. Na een overwinning op Heeswijk op 1 oktober staat de teller op twee punten. Vorige week speelde Eendracht gelijk met 1-1 tegen Berghem Sport. Avanti’31 speelde in eigen huis nipt gelijk met 1-1 tegen Handel. Avanti-aanvoerder Renzo Brus vond het een leuke wedstrijd. “De wedstrijd was wel in evenwicht. We bieden goed partij en kunnen mee doen met de bovenste ploegen. We kunnen met dit team vol jonge gastjes groeien, zonder dat cadeautje achterin hadden we de nul gehouden.” Avanti moet als nummer drie aan de bak tegen de nummer elf, het verschil bedraagt zes punten. Hoe groot zal het gat tussen Avanti’31 en Eendracht’30 zijn na zondag?

Jeugdig SSS’18 tegen DAW Schaijk
De nummer laatst SSS’18 kwam vorige week met goed nieuws. Het contract van trainer Ron Spruit werd verlengd. Daarmee sprak de club onvoorwaardelijk vertrouwen uit in de trainer in moeilijke tijden. SSS’18 is nog puntloos in 2E en is aan het bouwen met een jeugdige groep. Vooral de verdediging moet nog groeien, SSS’18 kreeg negentien doelpunten tegen in vijf wedstrijden. DAW Schaijk zit in een andere fase. Als nummer vier is er nog voldoende ruimte voor verbetering. Tegen Rhode sleepte het in de laatste minuten een 3-3 eindstand eruit nadat ze de laatste tien minuten ingingen met een 1-3 achterstand. Kan SSS’18 het eerste resultaat van het seizoen pakken tegen DAW?

Doelpunten gezocht bij Schijndel en Berghem Sport
Schijndel/De Wit en Berghem Sport zijn twee wisselvallige ploegen als nummer tien en zeven. Veel doelpunten vallen er niet te verwachten. Zowel Schijndel als Berghem Sport speelt vaak wedstrijden waar maximaal twee doelpunten worden gemaakt. Schijndel verloor zo vorige week met 2-1 van Boekel Sport. Berghem Sport speelde gelijk tegen Eendracht’30. De trainer van Berghem Sport, Ton Kosterman reageerde zo. “We speelden een hele goede eerste helft, zo heb ik ons nog niet zien spelen dit seizoen. We maakten de kansen niet af.” Doelpunten zijn dus goud waard en spaarzaam in deze match. Wie scoort als eerste en legt daarbij de druk op de tegenstander?  

Kraker onderin in Heeswijk
Heeswijk en Olympia’18 spelen twee wedstrijden deze week vanwege afgelaste wedstrijden tegen Union en SSS’18. Heeswijk speelt op dinsdag tegen Union. Olympia’18 doet dat op donderdag tegen SSS’18. Bij beide ploegen draait het seizoen nog niet echt goed. Olympia’18 verloor vier van de zes wedstrijden. Heeswijk won in september met 2-0 van SSS’18 en scoorde daarna in vier wedstrijden maar één keer. Tegen Union verloor het gisteren met 0-3. Doelpunten maken is een probleem in Heeswijk, ze zijn de minst scorende ploeg in 2E. Anderzijds kan het kwartje snel vallen, zeker bij een positief resultaat. Bij een overwinning sluit Heeswijk zich aan bij de brede middenmoot in 2E. Wie pakt drie belangrijke punten in Heeswijk?

Programma 2E:
Rhode - Boekel Sport
Handel - Prinses Irene
Eendracht’30 - Avanti’31
SSS’18 - DAW Schaijk
Schijndel/De Wit - Berghem Sport
Heeswijk - Olympia’18

Stand 2E:
1. Boekel Sport 7-21
2. Handel 6-12
3. Avanti’31 6-11
4. DAW Schaijk 7-11
5. Rhode 6-10
6. Prinses Irene 6-10
7. Berghem Sport 7-10
8. Union 7-6
9. Olympia’18 6-6
10. Schijndel/De Wit 7-6
11. Eendracht’30 6-5
12. Heeswijk 6-4
13. SSS’18 5-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant