Astrantia won na rust eenvoudig van hekkensluiter SVS.
Astrantia won na rust eenvoudig van hekkensluiter SVS. Foto: Marieke Lemmen

5D: Ruime zege De Zwaluw en Astrantia, Holthees-Smakt onderuit

Voetbal 710 keer gelezen

MIDDELAAR/OOSTRUM | Astrantia blijft in het spoor van koploper SVOC’01 dankzij een gemakkelijke overwinning op SVS. Ook De Zwaluw beleefde een gemakkelijke middag. De Oeffeltenaren klopten tien man van SV Oostrum met 0-4. Holthees-Smakt ging onderuit in Elsendorp.

Astrantia was tegen SVS vanaf het eerste fluitsignaal de betere, maar maakte pas na rust het verschil. Tim Lasaroms, Niels de Groot en Thijn Fransman (fraaie vrije trap) drukten het overwicht in de stand uit: 3-0. “De eerste helft hadden we al controle over de wedstrijd. Na rust hebben we een kleine aanpassing gedaan en daarna waren we heer en meester. Een prima overwinning”, vond Astrantia-coach Patrick Pothuizen.

De Zwaluw wint eenvoudig
De Zwaluw kende geen enkele moeite met SV Oostrum, dat lange tijd met tien man speelde na een rode kaart voor Hans Hartog. De ploeg van trainer Remco Arts (die zijn contract in Oeffelt heeft verlengd) zegevierde met 0-4 door doelpunten van Jeroen Thoonen (2), Roel Graat en Rinze Verhoeven. Die stand was al na 45 minuten bereikt!

Holthees verliest in Elsendorp
In een weinig enerverend eerste helft kwamen Holthees-Smakt en Elsendorp niet tot scoren. Dat lukte beide ploegen wel na de thee, al was Elsendorp een stuk slagvaardiger dan de formatie van trainer Patrick Wijnen. Na de 1-0 kreeg Luca Janssen een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar in plaats van zelf te schieten, legde hij af. Direct na de 2-0 bracht Ahmet Duran de spanning terug, maar Elsendorp maakte al snel weer 3-1 waarna het pleit was beslecht. Wijnen: “Als het voetballend niet loopt, dan brengen we op dit moment ook niet de energie die nodig is als team. Dat is een probleem. Hopelijk keert dat snel terug.”

Uitslagen vijfde klasse D:
Leunen-SVEB 1-0
SV Oostrum-De Zwaluw 0-4
Astrantia-SVS 3-0
Elsendorp - Holthees-Smakt 3-1
SVOC’01-RESIA 3-1
Overige duels afgelast

Stand
1. SVOC’01 8-22
2. Astrantia 8-18
3. Elsendorp 8-15
4. SIOL 7-14
5. De Zwaluw 7-14
6. Leunen 6-13
7. Oostrum 8-10
8. Toxandria 6-8
9. Fiducia 6-7
10. VV Holthees-Smakt 8-7
11. BVV’27 7-6
12. SVEB 8-5
13. RESIA 8-4
14. SVS  8-1

Astrantia won na rust eenvoudig van hekkensluiter SVS.
Astrantia won na rust eenvoudig van hekkensluiter SVS.
Astrantia won na rust eenvoudig van hekkensluiter SVS.
Astrantia won na rust eenvoudig van hekkensluiter SVS.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant