Volkel - EGS 20
Volkel - EGS 20

3D: EGS ‘20 pakt in open duel vlak voor tijd de eerste periodetitel, Festilent en Vorstebossche Boys spelen spectaculair gelijk

Voetbal 2.096 keer gelezen

In een aantrekkelijk duel leek koploper Volkel lange tijd de eerste periode in de wacht te slepen. Naaste concurrent EGS ‘20 gaf niet toe, wisselde goed en pakte aan de hand van uitblinkers Max Bardoel en Cas van Houtum in de slotfase toch de overwinning. Dat leidde terecht tot grote vreugde bij de fusieclub. Festilent kwam tot twee keer toe terug van een achterstand tegen het Nijmeegse Quick 1888 en weet de handen op elkaar te krijgen van de enthousiaste supporters na het 6-6 (!) gelijke spel. Vorstenbossche Boys kon de 2-3 voorsprong in Nijmegen tegen Krayenhoff niet vasthouden en moest genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. In en tegen Venhorst was Vianen Vooruit op een zwaar veld de meest gelukkige en won met de kleinst denkbare uitslag. De wedstrijd Heijen - Hapse Boys werd afgelast.

Sfeervolle en sportieve topper in Volkel eindigt in een overwinning voor de bezoekers uit Escharen

Op het knusse en gezellige sportpark van Volkel was voorafgaande aan het duel de lokale dj de man die er al meteen de stemming in bracht. Het bleek de voorbode voor een zeer sportief duel, waarin ondanks de belangen beide ploegen op een goede manier vol de strijd met elkaar aan gingen. Een groot compliment voor beide coaches Ales Jurcik van de thuisploeg en Michel Kuijpers van het winnende EGS ‘20 voor de wedstrijdbenadering. Vanaf de eerste minuut maakten de teams duidelijk deze middag, dat ze beiden maar één resultaat voor ogen hadden en dat was de winst. Scheidsrechter Manuel Uijttewaal uit Raamsdonksveer had hierin ook een groot aandeel door veel door te laten gaan. Hij was daarin niet altijd even gelukkig, maar zijn manier van leiding geven droeg wel bij aan de hoge amusementswaarde van deze topper. Volkel nam het heft in de eerste fase in handen, waarbij het grootste gevaar in de tiende minuut was, toen de bal door de verdediging van EGS ‘20 van de doellijn werd gehaald. EGS ‘20 vond een paar minuten later bijna het net, maar het schot van Hessel van Tienen belandde op de paal. In de 23e minuut zet Volkel-aanvaller Jarni Reijnen aan voor één van zijn vele rushes deze middag. Aangespeeld in de as op de rand van het strafschopgebied slalomt hij door de verdediging van EGS ‘20 en zet met een bekeken stift de thuisploeg op dat moment verdiend op voorsprong. Een paar minuten later lijkt EGS ‘20 alweer langszij te komen, echter de kopbal verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft grijpt EGS ‘20 aan om meteen duidelijk te maken, dat het niet zo maar zijn meerdere zal erkennen in de thuisploeg. Het pakt meteen het initiatief in de wedstrijd en Volkel loert vervolgens op kansen in de counter met de slimme Jarni Reijnen en Bram van Locht als de gevaarlijkste spelers. Aan de kant van EGS ‘20 zijn Wessel Kouwenberg en Cas van Houtum de spelers, die veel gevaar stichtten. Jarda Gerrits is in de 64e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Lars Paters brengt redding. Coach Michel Kuijpers van EGS ‘20 brengt in de zeventigste minuut twee verse krachten met Paul van Geffen en de pas 18-jarige Max Bardoel. Het is diezelfde Bardoel, die, nauwelijks in het veld, een zeer bekeken voorzet van Cas van Houtum op de juiste waarde weet in te schatten. Een prachtige goal, die met veel enthousiasme wordt begroet door de fanatieke supporters van de bezoekers. Voor Volkel is dit het sein om ook weer de aanval op te zoeken. Fenno Jilessen schiet de bal maar rakelings over. Beide teams nemen geen gas terug en gaan voor een maximaal resultaat. Zes minuten voor het reguliere einde komt EGS ‘20 op voorsprong. Ditmaal staat Max Bardoel aan de basis van de goal, die in de rebound door Cas van Houtum rustig wordt binnen gewerkt. Volkel geeft niet op en wil natuurlijk ook de eerste periode pakken. Roy Robben en Wessel van de Berg komen in het veld in een ultieme poging het tij te doen keren, maar dit mocht voor de thuisploeg niet meer baten. EGS ‘20 wint in een zeer aantrekkelijk duel, dat rustig als promotie voor het amateurvoetbal mag worden omschreven.

Voor trainer Ales Jurick zijn de druiven natuurlijk zuur: "Na een goede eerste helft brengen we in de tweede helft helaas te weinig. Ik had natuurlijk graag in mijn eerste seizoen bij deze mooie club meteen een prijs willen pakken, maar het mocht helaas niet zo zijn. Felicitaties aan EGS ‘20." Aan de andere kant is trainer Michel Kuijpers natuurlijk een gelukkig man: "Ik denk, dat we vandaag voetballend de iets betere ploeg waren. Complimenten aan onze jonge ploeg, die misschien wat zenuwachtig was in het begin van de wedstrijd. Gelukkig gooiden we de schroom na de achterstand snel van ons af en zijn we natuurlijk erg blij met deze winst en die van de eerste periodetitel."

Festilent komt tot twee keer toe terug uit schijnbaar verslagen positie tegen Quick 1888

Trainer Tom Jacobs spreken we kort na de wedstrijd, waarin hij soms ogen tekort kwam om alles goed bij te houden: "We komen in de elfde minuut uit een penalty, die feilloos wordt ingeschoten door Bram Geurts, op voorsprong. Een paar minuten later komt Quick 1888 voor de eerste maal bij onze goal en scoort ook prompt de gelijkmaker. En nog voor rust komen ze op een 1-2 voorsprong." Na de rust ontspint er zich een wedstrijd, waarvan zelfs Hitchcock het script niet had kunnen schrijven. Binnen 8 minuten komen de bezoekers op een 2-4 voorsprong en ziet trainer Jacobs de bui alweer hangen. Gelukkig heeft hij het bij het verkeerde eind en toont zijn ploeg een enorme veerkracht: "Nauwelijks een kwartier later is het alweer 4-4. Maar de doelpuntenregen is nog lang niet opgedroogd. Quick 1888 scoort wederom twee keer en toen dacht ik echt, dat we aan het kortste eind zouden trekken." Niets is echter minder waar, want met zijn vierde doelpunt deze middag brengt Bram Geurts zijn ploeg weer helemaal terug in de wedstrijd. En nauwelijks één minuut later is het in de tachtigste minuut invaller Aron van der Rijt, die de 6-6 (!) binnen schiet. Uitzinnige vreugde uiteraard aan Zeelandse kant, die dit puntje tegen het sterke Quick 1888 na vier nederlagen koestert. Toch lijkt Quick 1888 kort voor tijd nog met de eer te gaan strijken. Dat gebeurde toch groot genoegen van de aanhang van Festilent niet. Jacobs: "We hebben deze wedstrijd nooit opgegeven en dat konden onze supporters zeer waarderen. Onder groot applaus verlieten de spelers het veld. Hopelijk geeft ons dit een flinke boost voor ons zelfvertrouwen, als we volgende week tegen Hapse Boys moeten."

Vorstenbossche Boys speelt meer dan verdiend gelijk in Nijmegen tegen Krayenhoff

Het avondeten kokend doet trainer Arian Meeuwsen verslag van een eveneens enerverende wedstrijd: "Het was een rare wedstrijd vandaag, waarbij ook het onstuimige weer zijn invloed had. In de twaalfde minuut komen we door een afstandsschot van Jouk Raaijmakers op 0-1. Vervolgens gaat de wedstrijd alle kanten op. Op het zware veld komt Krayenhoff vijf minuten later verdiend op gelijke hoogte." Na een half uur scoort de thuisploeg 2-1. Kort voor rust is het Vorstenbossche Boys-spits Marvin van Heeswijk, die de ploegen weer op gelijke hoogte brengt. Bij dit doelpunt moet Van Heeswijk wel geblesseerd het veld verlaten. Na rust zijn de bezoekers sterker en komen na ongeveer tien minuten op een 2-3 voorsprong door een doelpunt van Jordy van Kessel. De zesde en laatste goal van deze doelpuntrijke wedstijd komt op naam van de thuisploeg en brengt de 3-3 stand op het scorebord. Beide ploegen krijgen daarna nog mogelijkheden op een vierde doelpunt, maar blijven uiteindelijk steken op een terecht gelijkspel. Coach Meeuwsen tot slot: "Ik kan leven met dit gelijke spel. Onze JO19-keeper Douwe Timmers maakte vandaag door de afwezigheid van onze selectiekeepers zijn debuut en deed dat niet onverdienstelijk."

Vianen Vooruit wint weer: ditmaal is Venhorst het slachtoffer

Beide trainers zijn het over één ding eens deze middag: "Degene, die de eerste goal zou scoren, zou vermoedelijk de winnaar van het duel zijn." En zo geschiedde! De winnende coach Sjuul van der Heijden van Vianen Vooruit is uiteraard een contente man: "We pakken vandaag met deze overwinning tien punten uit de laatste vier wedstrijden. En dan blijkt, dat rust na een mindere competitiestart altijd belangrijk is. We hebben immers een ploeg, dat gewoon goed voetbal op de mat kan leggen. Nu was dat vandaag op het zware veld van Venhorst bijna niet mogelijk." Coach Bas van der Ven beaamt dit: "Goed voetbal was vandaag niet mogelijk. Vanmorgen haakt ook nog eens spits Lars ten Haaf met een blessure af en dat was natuurlijk een forse aderlating. Na de 0-1 van Vianen Vooruit ruim een kwartier voor het einde, spelen we volle bak op de aanval. Maar wat we ook probeerden, hij wilde er deze middag uiteindelijk niet in." Matchwinner vandaag voor de bezoekers is Tycho Schimmel, die dat ook al tegen SCE deed. Door dit resultaat belanden beide ploegen in de middenmoot van de ranglijst. 

Uitslagen:

Volkel - EGS ‘20 1-2

Festilent - Quick 1888 6-6

Krayenhoff - Vorstenbossche Boys 3-3

Venhorst - Vianen Vooruit 0-1

Groesbeekse Boys - Brakkenstein 1-1

SCE - NEC 0-0

Heijen - Hapse Boys afgelast

Volkel - EGS 20
Volkel - EGS 20
Volkel - EGS 20
Volkel - EGS 20
Volkel - EGS 20
Volkel - EGS 20
Volkel - EGS 20
Volkel - EGS 20
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant