Olympia'18 spaarde Handel in de thuiswedstrijd door met 2-2 gelijk te spelen.
Olympia'18 spaarde Handel in de thuiswedstrijd door met 2-2 gelijk te spelen. Foto: Bas Delhij

2E: overschot aan zespuntenwedstrijden in laatste speelronde vóór winterstop

Voetbal 1.777 keer gelezen

BOXMEER | Voor Olympia’18 staan er twee sleutelwedstrijden op het programma in eigen huis deze week. De andere ploegen uit 2E willen in de laatste speelronde vóór de winterstop met een goed gevoel afsluiten. Periodekampioen Boekel Sport speelt dit weekeinde niet. 

Door: Cis van Pinxteren

De inhaalwedstrijden op donderdag zijn de derby Olympia’18 tegen SSS’18 en Prinses Irene tegen Avanti’31. De derby tussen Boxmeer en Overloon is er één tussen de nummer elf en dertien. Het gat bedraagt zeven punten in het voordeel van Olympia’18. De ploeg van Wil Beier spaarde afgelopen weekend Handel door niet te winnen maar 2-2 te spelen. Een overwinning zou wat meer aansluiting bij de middenmoot betekenen en vertrouwen. De laatste zege van Olympia’18 dateert van 15 oktober uit tegen Berghem Sport. SSS’18 boekte geen overwinning in acht wedstrijden of een gelijkspel. Puntenloos draagt het team van trainer Ron Spruit de rode lantaarn. Handhaving lijkt vooralsnog een vergezicht. Progressie boeken met een jonge ploeg en de eerste punten bijschrijven is een haalbaarder doel op korte termijn. Avanti’31 en Prinses Irene staakten de wedstrijd vanwege een ernstige blessure van Avanti’31 aanvoerder Jelle Brus. Hij brak zijn kuitbeen en enkel. De nummer zeven, Avanti, krijgt de nummer acht op bezoek. De achtste plek ligt net boven de streep van degradatievoetbal. Het verschil met de nummer negen, Union, is slechts twee punten voor Avanti en één punt voor Prinses Irene. De winnaar van deze middenmootkraker kan dus goede zaken doen.

Topper in Schaijk
DAW Schaijk speelde vorige week niet. Handel pakte één puntje tegen Olympia’18. Handel-trainer Sander Janssen koestert het puntje. “We speelden vandaag een slechte wedstrijd met weinig beleving en geen strijd. We misten vier basisspelers. Als je niet kan winnen moet je in ieder geval ook niet verliezen.” Promovendus Handel is tot nog toe de verrassing van de competitie en staat tweede. Na een aantal wisselvallige resultaten knokte DAW zich naar de derde plaats. Aangezien Boekel Sport niet speelt kunnen beide ploegen iets inlopen op de enorme achterstand met de koploper. De vraag is wie zich kroont tot de best of the rest in deze spannende topper.  

Schijndel ontvangt SSS’18
Schijndel/De Wit is bezig aan de weg omhoog. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen waaronder de 1-2 overwinning in de derby tegen Rhode. Als nummer vier ontvangt Schijndel de hekkensluiter SSS’18. Zoals eerder vermeld speelt SSS’18 een inhaalwedstrijd op donderdag. Kan SSS’18 stunten tegen een ploeg in vorm? 

Mindere thuisploeg Rhode ontvangt slechte uitploeg Eendracht’30
Rhode speelt opnieuw een thuiswedstrijd. Eendracht’30 is op bezoek. Drie punten in eigen huis is een scenario wat niet vaak voorkomt bij Rhode. Twee van de vijf thuiswedstrijden werden gewonnen en drie verloren. Rhode staat vier punten achter de nummer drie DAW en vier punten voor op de nummer tien Eendracht. De groenwitten uit Mook pakten bijna al hun punten in thuiswedstrijden. Uit speelde Eendracht een keer gelijk tegen Berghem Sport. Doelman Pim van Limbeek is de uitblinker voor Eendracht’30, hij redde één punt tegen Prinses Irene. Weet Eendracht’30 het gat te verkleinen met de top-6 door te winnen in Sint-Oedenrode? 

Zespuntenwedstrijden in Berghem en Boxmeer
Berghem Sport moet de thuiswedstrijd tegen Heeswijk winnen en vooral niet verliezen. Het gat tussen de nummer zes en twaalf is momenteel zes punten. Een overwinning van Heeswijk betekent aansluiting bij de middenmoot. Berghem Sport kan na een overtuigende 0-5 zege op SSS’18 het gat met andere degradatiekandidaten vergroten. Heeswijk laat de afgelopen weken ondanks een aantal blessures zien dat het over een taaie ploeg kan beschikken. Boekel Sport had een wonderschone omhaal nodig om te winnen van de ploeg van Mark Strik. Wie wint deze zespuntenwedstrijd?
De nummer elf, Olympia’18, kan donderdag goede zaken doen tegen SSS’18. Bij een overwinning tankt het team van Wil Beier vertrouwen voor de thuiswedstrijd tegen Avanti’31. Beier: “We zijn op de weg terug naar een volledige selectie, de terugkeer van Okki van Dalen scheelde al veel. We moeten meer vertrouwen krijgen in onze voetballende kwaliteiten om aan te sluiten bij de middenmoot.” De 2-2 tegen Handel was niet genoeg voor echte aansluiting met ploegen als Avanti’31. De Schijndelse ploeg van Stephan Hesemans speelde met moeite gelijk tegen Union en staat net op de veilige zevende plaats. Het vaste centrale duo van Avanti zit in de lappenmand met Jelle Brus (gebroken kuitbeen en enkel) en Toon van der Heijden. Het gat tussen beide ploegen is momenteel vijf punten. Drie punten geven een prettig gevoel richting de winterstop en wat ademruimte.

Sleutelduel Prinses Irene
Prinses Irene staat voorlopig op de veilige achtste plek. Union staat negende op één puntje achterstand. De ploeg van Joost Janssen kan bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen tegen een directe concurrent. De competitie heeft een brede middenmoot waarbij iedereen van elkaar kan winnen. Dat zorgt ervoor dat iedere overwinning tegen een concurrent gevoelsmatig dubbel kan tellen. Gaat Prinses Irene met een goed gevoel en een resultaat aanschuiven bij het kerstdiner?  

Programma 2E:

Donderdag 7 december:
Olympia’18 - SSS’18
Prinses Irene - Avanti’31

Zondag 10 december:
DAW Schaijk - Handel
Schijndel/De Wit - SSS’18
Rhode - Eendracht’30
Berghem Sport - VV Heeswijk
Olympia’18 - Avanti’31
Union - Prinses Irene
 

Stand 2E:
1. Boekel Sport 10-30 (pk 1)
2. Handel 9-19
3. DAW Schaijk 9-17
4. Schijndel/De Wit 10-15
5. Rhode 9-13
6. Berghem Sport 10-13
7. Avanti’31 8-12
8. Prinses Irene 8-11
9. Union 9-10
10. Eendracht’30 9-9
11. Olympia’18 8-7
12. Heeswijk 9-7
13. SSS’18 8-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant