Volharding ging nipt onderuit bij Deurne.
Volharding ging nipt onderuit bij Deurne. Foto: Toon Gerrits

Gehavend Volharding onderuit bij Deurne

Voetbal 687 keer gelezen

DEURNE | Volharding verloor vanmiddag voor de vierde keer in de laatste vijf wedstrijden en voor de zevende keer totaal dit seizoen. Op bezoek bij Deurne ging het behoorlijk gehandicapte team van trainer Jan Pruijn met 2-1 onderuit.

Daardoor blijft Volharding vijfde op de ranglijst, maar vertoeft het momenteel in een soort niemandsland. Er is nog altijd een kleine kans op de nacompetitie voor de roodwitten voor promotie naar de vierde divisie, maar die is vrijwel te verwaarlozen.

Moeilijke zondag
Voorafgaande aan de wedstrijd was het al duidelijk dat Volharding een moeilijke zondag tegemoet zou gaan. Was het dit seizoen vaak puzzelen in de defensie, tegen Deurne waren er op het middenveld en voorin de te veel afwezigen. Marco Daniëls, Joop Daniëls en Rens van den Boogaard hielden blessures over aan het duel met EHC. Sven Jenniskens kreeg in die wedstrijd rood en ontbrak daardoor geschorst ook op het appèl. Simon Janssen, Nino Janssen en Sam Janssen zijn al langer niet beschikbaar. Daar tegenover stond wel de terugkeer van Tim Martens en Sharif Tah, maar beide spelers mochten slechts een helft spelen. Door de vele mutaties koos Jan Pruijn min of meer noodgedwongen voor een 4-4-2 formatie.

Vooral tegenhouden
Het was vanmiddag in Deurne dan ook vooral tegenhouden voor Volharding. En dat deden de roodwitten vooral in de gelijk opgaande eerste helft alleraardigst en naar behoren. In de twaalfde minuut nam Dennis Groen namens de thuisclub een corner die via Volharding-doelman Bono Barten tegen de paal belandde. Vijf minuten later redde Barten katachtig op een krachtige kopbal van Deurne-spits Stefan van der Werf. Halverwege het eerste bedrijf ging gelegenheidsmiddenvelder Lars van Treek namens Volharding diep en hij zette voor op Vincent Buijssen, die bal niet heel ver naast krulde. Volharding kwam er daarna nog een paar keer goed uit, maar de eindpass was een telkens onvoldoende. Captain Mark Blenckers schoot een keer naast en Tim Martens vond Deurne-goalie Peter Strijbosch op zijn weg. Ook Deurne speelde het vlak voor rust via Joris van den Heuvel tot tweemaal toe slecht uit, waardoor de kleedkamers opgezocht werden met een dubbelblanke stand.
In de tweede helft kreeg Deurne al snel de overhand en een doelpunt voor de thuisclub kon dan ook niet uitblijven. Gert Swinkels schoot nog voorlangs en een kopbal van Stefan van der Werf verdween via Rick Maassen maar net langs het doel. In de 56ste minuut mikte Gert Swinkels wel raak: 1-0. Zes minuten later werd het voor Volharding helemaal een mission impossible na een zuiver getrapte vrije schop van Dennis Groen: 2-0. Daarna redde Bono Barten nog tweemaal bekwaam, zodat de score niet verder opliep. In de 69ste minuut kwam Stan Jakobs -normaliter actief in het tweede elftal- in het veld voor Lars van Treek. Met zijn allereerste balcontact stelde de Sambeekenaar in Vierlingsbeekse dienst goed spelende Steven Wassenaar in staat om de aansluitingstreffer te maken: 2-1. Een halve omhaal van Mark Blenckers ging vervolgens niet heel ver naast. Aan de andere kant nam Stefan van der Werf het Volharding-doel nog tweemaal onder vuur, maar Bono Barten gaf geen krimp. Een gelijkspel zat er voor de hardwerkende Vierlingsbekenaren echter niet meer in, waardoor de vierde nederlaag in de laatste vijf duels een feit was.

Koploper op bezoek
Komende zondag komt koploper Mierlo Hout naar Vierlingsbeek. Die ploeg won vandaag met maar liefst 8-0 van Sportclub’25. Volharding kan de borst derhalve nat maken. Eerder dit seizoen gingen de roodwitten in de uitwedstrijd kansloos met 3-0 onderuit tegen misschien wel de beste ploeg in de eerste klasse F.

Volharding ging nipt onderuit bij Deurne.
Volharding ging nipt onderuit bij Deurne.
Volharding ging nipt onderuit bij Deurne.
Volharding ging nipt onderuit bij Deurne.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant