Vierdeklasser SES, hier in actie tegen koploper SV Milsbeek, beleeft het sterk seizoen 'We gaan voor het maximaal haalbare. De titel zou een droom zijn.'
Vierdeklasser SES, hier in actie tegen koploper SV Milsbeek, beleeft het sterk seizoen 'We gaan voor het maximaal haalbare. De titel zou een droom zijn.' Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

SES doet ineens mee om de titel: ‘We gaan voor het maximaal haalbare’

Voetbal 1.594 keer gelezen

LANGENBOOM | De vierde klasse H nadert zijn ontknoping. SV Milsbeek is de favoriet voor het kampioenschap, maar SES Langenboom zit op het vinkentouw. “Er gebeuren altijd rare dingen in de eindfase van de competitie, dus wie weet wat er nog in het vat zit”, lacht SES-trainer Robert van Mierlo.

Door Martijn Schwillens

De 37-jarige oefenmeester uit Berghem, die binnenkort vader wordt, weet dat door de uitslagen van afgelopen weekend een kampioenschap ineens tot de mogelijkheden behoort. “Wij streven naar een plek bij de bovenste drie, omdat die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Dat was ons doel vanaf het moment dat onze eerste doelstelling, handhaving, werd gerealiseerd, maar nu het gat is geslonken tot één punt, gaan we voor het maximaal haalbare. De titel zou een droom zijn.”

Stabiel presteren
Met een tweede plaats op de ranglijst klinkt het woord ‘handhaving’ wat bijzonder uit de mond van Van Mierlo. “Maar ik kijk als trainer ook naar wat voor selectie ik onder mijn hoede heb. Kwalitatief is het prima, maar onze selectie is erg smal. Bovendien miste ik afgelopen zomer nog drie basisspelers vanwege langdurige blessures. Je weet vooraf nooit hoe het loopt, zeker omdat in deze competitie iedereen zomaar van elkaar kan winnen. We hebben op de beslissende momenten de punten laten liggen, anders hadden we wellicht al boven Milsbeek gestaan. In dat opzicht is die ploeg net wat stabieler dan wij en daarom terecht koploper. Mijn oude clubje HBV (winnaar tweede periodetitel, red.) komt er echter ook nog aan. Daar verwacht ik veel van in de nacompetitie”, zegt Van Mierlo. “Maar ik ben zeer tevreden over hoe wij presteren en ons manifesteren dit seizoen. We hebben nog geen enkele schorsing gehad en behoudens de drie spelers die er langere tijd uitlagen, heb ik maar weinig hoeven te wisselen. Zodoende zijn we goed op elkaar ingespeeld. En het geeft mij als trainer veel rust. En in de wedstrijden dat het even niet loopt, blijven we knokken voor een goed resultaat. Ook dat is één van de redenen waarom we het zo goed doen dit seizoen.”

In de wedstrijden dat het even niet loopt, blijven we knokken voor een goed resultaat. Ook dat is één van de redenen waarom we het zo goed doen dit seizoen

Goed huwelijk
Van Mierlo begint na de zomer aan zijn vijfde seizoen als trainer op sportpark De Kogelberg. “Normaal gesproken, zeg ik altijd: ‘Drie of vier seizoenen is genoeg.’ Toen onze TC de intentie uitsprak om te verlengen, zei ik daarom meteen dat voor mij doorslaggevend was hoe de spelersgroep erover dacht. Gelukkig zijn de spelers nog niet op mij uitgekeken, zoals ik het zelf ook enorm naar mijn zin heb bij SES.”
De selectie voor het seizoen 2024-2025 zal weinig verschillen ten opzichte van deze jaargang, voorspelt Van Mierlo. “Met het grote verschil dat drie langdurig geblesseerden (Gijs Bens, Rik Kremers en Lars van der Vlist) er dan vanaf de voorbereiding bij zullen zijn. Gelukkig kan ik sinds de winterstop weer beschikken over Steef Hendriks. Rik en Lars zijn inmiddels ook op de weg terug. En op de momenten dat het nodig is, kunnen we gelukkig terugvallen op jongens uit het tweede of onze O19. Die betrokkenheid is ook kenmerkend voor deze mooie vereniging.”


Trainer Robert van Mierlo blijft ook na dit seizoen actief bij SES op sportpark De Kogelberg. - Eigen foto

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant