Spitsuur in het Ottersumse strafschopgebied.
Spitsuur in het Ottersumse strafschopgebied. Foto: Jos Gröniger

4H: Doek valt voor Sambeek, titelstrijd ligt volledig open

Voetbal 1.705 keer gelezen

In de vierde klasse H kunnen alle ploegen van elkaar winnen. Dat bleek zondag eens temeer. Het Ottersumse Achates boekte de tweede competitiezege op koploper Milsbeek, die inmiddels niet langer de enige titelkandidaat is. Door een winst op Vitesse’08 zit SES op het vinkentouw. Onderin viel het doek voor Sambeek, dat nipt verloor van MSH Maasduinen.

Sambeek degradeert
Op sportpark D’n Urling werd vijf keer gescoord, voornamelijk uit standaardsituaties. Hekkensluiter Sambeek startte voortvarend en nam door doelpunten van Jesse Vogels en Bart Laarakkers. Bram van Roosmalen scoorde namens MSH Maasduinen tegen. Tim Derikx was zo ongelukkig zijn eigen doelman te passeren. De wedstrijd kabbelde voort totdat Maasduinen-kanon Bart Seegers aanlegde voor de winnende treffer. Een vrije trap verdween van circa 25 meter direct in het Sambeekse doel. De 2-3 nederlaag was daarmee een feit. “We zijn nu echt gedegradeerd”, treurde trainer Lars Nabbe. Sambeek verbleef twee jaren in de vierde klasse, maar keert komend seizoen terug in de laagste (vijfde) klasse van het amateurvoetbal.

Juliana Mill in degradatienood
In Beugen leed Juliana Mill de tweede nederlaag in de tien wedstrijden sinds de winterstop. De nederlaag tegen VIOS’38 brengt de Millenaren degradatienood. De blauwwitten bezetten drie speelronden voor het competitieslot de elfde plaats met twee punten achterstand op de tiende plaats die verplicht tot promotie-/degradatiewedstrijden. Dat scenario diende zich aanvankelijk nog niet aan. “We begonnen goed met drie hele goede kansen”, zegt Juliana-trainer Tom van Dalen, “later was de strijd meer in balans.” Thuisclub VIOS miste een kans waarna Jarne Schaap Juliana aan de leiding bracht. “Zoals zo vaak dit seizoen maakten we het niet af”, zegt Van Dalen. Na de thee was VIOS kansrijk, maar keeper Tim Kerstens hield Juliana overeind en kregen de gasten weer kansen. Op een van richting veranderd schot had de Millse keeper geen verweer. “Ook na de gelijkmaker waren er kansen voor ons. Wij scoorden niet, en dat deed VIOS in de slotfase wel. Uit een hoekschop greep VIOS na 85 minuten de volle winst. De Beugenaren hielden (na de rode kaart voor Thomas Groot) met zijn tienen stand. “We kunnen het onszelf aanrekenen dat we vandaag verloren hebben”, aldus Van Dalen.

Achates wint weer derby
Achates blijft een ploeg van uitersten. De roodwitten verspeelden zes punten tegen het zondag gedegradeerde Sambeek, maar veroverden wel de volle buit tegen koploper Milsbeek. Hoger geklasseerde teams inspireren de Ottersummers meer dan laagvliegers. Dat resulteerde er wel in dat Achates nog alle zeilen moet bijzetten om degradatie af te wenden.
In de derby Milsbeek bleek Achates zich bewust van de ernst van de situatie en werd geknokt voor de punten. Toch was het gastheer Milsbeek dat snel de leiding nam. Wahid Rashidi opende de score namens Milsbeek. Halverwege de eerste helft miste Bas Thijssen de kans op de gelijkmaker. Zijn strafschop werd gekeerd door keeper Justin Sillessen. Toen even later de bal weer op de stip lag was het Damien Matulessy die wel raak schoot. Nog voor de pauze aanbrak was het Achates dat de leiding nam via Kai Bicentini.
In het tweede bedrijf hield Achates stand. Milsbeek verloor zienderogen het vertrouwen in de goede afloop en beet de tanden stuk op de Ottersumse vechtmachine. In de counter loerde Achates op kansjes. Bas Thijssen testte keeper Sillesen die uitstekend redde. De grootste Milsbeekse kans was er voor Daniël Janssen die nadat iedereen een voorzet gemist had de bal hoog over het doel gleed. De Ottersummers speelden toen al een kwartier met een man minder omdat Jos Hendriks wegens hands uit het veld gestuurd werd. Achates-captain was blij met de driepunter. “We hebben als team gestreden. Jammer dat het in andere wedstrijden niet altijd lukt.”
Na de nederlaag in tegen HBV in Beers bleef koploper Milsbeek weer met lege handen achter. Concurrent SES is Milsbeek genaderd tot op één punt. De titelstrijd ligt nog helemaal oven. Voor Achates wachten nog drie zware duels met onder andere ontmoetingen tegen concurrenten Juliana Mill en MSH Maasduinen.

SES sluipt dichterbij
In Langenboom klopte SES subtopper Vitesse’08 met de kleinst mogelijke score. Steef Hendriks opende na acht minuten de score voor de Langenbomers, en daar bleef het verder bij. De overwinning schrijven we toe aan ons collectief. We werkten hard en legden bij tijd en wijle leuke combinaties op de mat”, aldus trainer Robert van Mierlo. Over de verkleinde achterstand op koploper Milsbeek zegt Van Mierlo: “Het worden inderdaad nog spannende weken.”

Teun Jilesen goudhaantje bij DWSH’18
DWSH’18 kan toch nog winnen. In eigen huis zette de ploeg van trainer Koen van Berlicum een streep onder een negatieve reeks met minimale nederlagen. Slachtoffer was Achilles Reek dat met 4-1 verloor , maar volgens trainer Jordy van Boxtel na twintig minuten op een 1-0 of 2-0 voorsprong had moeten staan. “We speelden voor Sinterklaas en geven twee strafschoppen weg.” Daar profiteerde gastheer DWSH dankbaar van. Teun Jilesen schoot de eerste raak. De tweede miste hij, maar maakte die misser in de rebound goed. Siem Lubach bepaalde de ruststand op 3-1. Na de pauze was het Jilesen die zijn derde treffer maakte en de eindstand op 4-1 bepaalde. Achilles dat onlangs nog hoopte op een prijsje moet nog aan de bak om zich veilig te spelen.

Programma zondag 14 april

Milsbeek – Achates 1-2
Sambeek – MSH Maasduinen 2-3
Constantia – HBV 2-1
VIOS’38 – Juliana Mill 4-1
DWSH’18 – Achilles Reek 4-1
SES – Vitesse’08 1-0

Stand

1. Milsbeek 19-39
2. SES 19-38
3. HBV 19-33
4. VIOS’38 19-32
5. Vitesse’08 19-27
6. Achilles Reek 19-27
7. DWSH’18 19-27
8. Constantia 19-24
9. Achates 19-22
10. MSH Maasduinen 19-22
11. Juliana Mill 19-20
12. Sambeek 19-8 (gedegradeerd)

Achates werd door Milsbeek ver teruggedrongen, maar gag geen krimp.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant