Holthees-Smakt kent een teleurstellend seizoen in de vijfde klasse D. 'We hebben het hele seizoen met blessures te kampen gehad.'
Holthees-Smakt kent een teleurstellend seizoen in de vijfde klasse D. 'We hebben het hele seizoen met blessures te kampen gehad.' Foto: Marieke Lemmen/Voetbal-shoot.nl

‘Ook volgend seizoen zal Holthees weer gewoon een eerste elftal hebben’

Voetbal 1.763 keer gelezen

HOLTHEES | VV Holthees-Smakt is op zoek naar spelers voor de selectie voor het seizoen 2024-2025. De voetbalvereniging plaatste afgelopen week een oproep op social media omdat de spoeling voor een nieuwe jaargang dun wordt. “Maar ook volgend seizoen zal Holthees weer gewoon een eerste elftal hebben”, benadrukt trainer Patrick Wijnen.

Door Martijn Schwillens

De 46-jarige oefenmeester, die na de zomer aan zijn vijfde seizoen begint in Holthees, verwacht niet dat hij de hoofdtrainer is die uiteindelijk het licht uitdoet op sportpark De Halt. “Natuurlijk wordt het elk jaar lastiger. Over twee jaar bestaat Holthees-Smakt negentig jaar en bij de viering van dat jubileum wil de club sowieso nog actief zijn met een standaardelftal. Wat daarna komt, zien we dan wel”, verduidelijkt hij. 

Vers bloed
De noodzaak voor vers bloed bij Holthees komt door het vertrek van een viertal spelers: Marco Rijnen (keeper), Max Jost, Wilco Stiphout en Jonathan Kessler. Daarnaast ligt Ken Wijenberg er nog langere tijd uit met een kruisbandblessure. “Marco gaat met zijn vrienden in het derde elftal van Volharding keepen, Jonathan gaat in de Achterhoek wonen, Max wil gaan reizen na zijn studie en Wilco heeft een eigen bedrijf in Nijmegen waar hij druk mee is. De redenen zijn allemaal helder en logisch, maar het is natuurlijk wel balen. Zeker een nieuwe keeper vinden, zal moeilijk worden. We hebben op dit moment een eerste selectie van achttien spelers en een tweede team met negentien spelers. Als er dan vier wegvallen en eentje waarschijnlijk pas ver na de winterstop weer fit is, dan heb je er gewoon te weinig”, weet Wijnen. 

Over twee jaar bestaat Holthees-Smakt negentig jaar en bij de viering van dat jubileum wil de club sowieso nog actief zijn met een standaardelftal

Andere doelstelling
Bovendien is hij dan niet in staat om een blessuregolf op te vangen. Ook dit seizoen had Wijnen te maken met enkele (fikse) blessuregevallen, waardoor de blauwhemden dit seizoen op een teleurstellende elfde plaats in de vijfde klasse D gaan eindigen. “Bij de kennismakingsbijeenkomst een jaar geleden spraken we als doelstelling uit dat we voor een periodetitel zouden gaan, maar daar is in de praktijk niks van terecht gekomen. Doordat we wekelijks veel spelers misten, hebben we veel moeten schipperen en maar zelden op automatismen kunnen trainen. Bovendien hebben we niet iemand die er zomaar twintig goals inschiet, zoals Leunen, De Zwaluw en SIOL wel hebben”, legt Wijnen uit. “De wedstrijd dat we wel compleet waren, hebben we trouwens laten zien dat die doelstelling er best wel ingezeten had. Zo versloegen we Astrantia (derde) en verloren we pas in de laatste minuut bij SVOC’01 (koploper).”

Open training
De eerste doelstelling voor het seizoen ‘24-25 is de selectie completeren. “Er komen binnenkort twee jongens van buitenaf meetrainen en een jongen uit Holthees die nu bij SSS’18 voetbalt, wil na de zomer bij ons komen voetballen. Hopelijk kan hij nog één of twee jongens enthousiasmeren om ook voor ons te kiezen.”
Op donderdag 30 mei (19.30 uur) houdt Holthees-Smakt een open training op sportpark De Halt. “Iedereen die ervan overtuigd is dat hij in een eerste elftal kan spelen, is welkom op deze training of kan zich melden bij de club via secretariaat.vvhs@hotmail.com“, besluit Wijnen.


Patrick Wijnen gaat na de zomer beginnen aan zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer bij VV Holthees-Smakt - foto: Patrick Wijnen/Facebook

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant