Afbeelding

Koude herstart Olympia'18

Voetbal 46 keer gelezen
BOXMEER - Olympia beleefde in klasse 4H een matige start van de tweede competitiehelft door in Vianen met 2–0 te verliezen van Vianen Vooruit dat met een geheel geïmproviseerde laatste linie weinig kansen weggaf.

[image=164478]

[image=164483]

De eerste tien minuten van de wedstrijd was de enige vraag wie er wanneer voor Olympia zou scoren maar Tom Strik zag zijn inzet door de lat gekeerd worden en Bobo Tubic strandde op doelman Tom Hopman. Mark Daamen, topscorer bij Vianen Vooruit, liet zien hoe het wel moest. Een fout bij Olympia achterin werd door Daamen in de elfde minuut meedogenloos afgestraft. Amper drie minuten later scoorde Olympia bij een schot van Tom Strik uit de lange hoek waarbij de bal door Ferry Deckers werd binnengelopen. Scheidsrechter Theunisz uit Uden keurde dit doelpunt echter af wegens buitenspel.

[image=164482]

[image=164481]

[image=164480]

Rode kaart
Even later liet Bobo Tubic een kans liggen. Vianen Vooruit stelde daar een schamele kans tegenover. Nadat Boxmerenaar Hasan Turan een rode kaart kreeg probeerden tien Olympianen onder toeziend oog van pas aangetreden trainersduo Roel van den Boom en André Cornelissen het tij te doen keren. Kansen op de gelijkmaker kwamen er maar ook Vianen liet zich niet onbetuigd. In de blessuretijd speelde Olympia va banque maar uit een tegenaanval tekende Walter Bulkens voor de uiteindelijke 2 –0. Ondanks de nederlaag blijft Olympia derde.