Afbeelding

Chaotisch JVC Cuijk zet te laat inhaalrace in

Voetbal 28 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk verloor op eigen veld geheel onnodig met 2-3 van FC Hilversum. De Cuijkenaren begonnen erg slecht aan de wedstrijd en moesten uiteindelijk een 0-3 achterstand goed maken. Een gelijkspel of zelfs overwinning had er gezien de kansen alsnog ingezeten maar de slechte eerste helft werd de ploeg toch fataal.

Door: Willy Rooyakkers

[image=165384]

Vooraf zag het er allemaal veelbelovend uit voor JVC Cuijk want eindelijk had men de beschikking over een complete selectie. En dat terwijl de gasten uit Hilversum een aantal basisspelers misten. Op het veld was hier echt weinig van te merken. Nadat de klanken van de plaatselijke carnavalsclub eindelijk verstomd waren was het FC Hilversum dat het betere van het spel had. Op het middenveld domineerden Tony Bonsink, zoon van trainer Karel, en Tonnie Cusell maar vooral aan de linkerkant was het Giorgio Berkleef die keer op keer voor gevaar zorgde. De sierlijke linksbuiten, heerlijk om naar te kijken, dolde directe tegenstander Nick Paymans keer op keer en had dan ook nog een aardige voorzet in huis. Na twintig minuten was het dan ook raak toen Berkleef wederom Paymans passeerde en voorzette op gelegenheidsspits Ismael El Abbassi die vanuit de draai een knappe volley in huis had: 0-1. Ondanks dat er nog geen half uur was gespeeld besloot JVC-coach Jan van Deinsen al om in te grijpen. Paymans werd uit zijn lijden verlost en Ferdy Akankan kwam erbij als extra spits achter Wesley Meeuwsen. Meteen ontstonden er wat gevaarlijke momenten want het was wel duidelijk dat de gasten achterin enorm veel ruimte weggaven. JVC speelde echter te chaotisch om hier van te profiteren. Het leek wel alsof er al een wanhoopsoffensief was ingezet. Op slag van rust sloegen de bezoekers wederom toe. Na knap terugleggen van Tonnie Cusell was het Jerraynall van de Pol die de bal vanaf zestien meter fraai in de hoek liet ploffen: 0-2. Tien seconden later had JVC alle pech toen scheidsrechter Laarhuis een duidelijke handsbal van een Hilversummer weigerde te bestraffen met een strafschop.

[image=165383]

Chaos
Na de pauze verwachtte iedereen een tomeloos aanvallend JVC en dat klopte ook wel alleen kreeg men al snel een nieuwe klap te verwerken toen Bonsink totaal niet werd aangepakt en zo mocht doorwandelen naar de rand van het strafschopgebied om vervolgens met links verwoestend uit te halen: 0-3. De wedstrijd was echter nog lang niet lopen, hoe gek het ook klinkt, want elke keer als JVC ook maar even aanzette raakte de matige Hilversumse defensie meteen in paniek. Er zat weinig lijn in het spel, één grote chaos was het min of meer maar de bezoekers kwamen toch enorm in de problemen. Het regende kansen voor de Cuijkenaren waarna het eindelijk Wesley Meeuwsen was die op aangeven van Junquiera de 1-3 binnenkopte. Daarvoor had Meeuwsen na een mooi hakje van Akankan nog een dot van een kans laten liggen. Er waren nog zeker twintig minuten te spelen en iedereen geloofde er weer in. Zeker toen tien minuten later El Allachi voorzette op Akankan die met zijn kruin de verre hoek wist te vinden: 2-3. Hilversum stond nadrukkelijk te wankelen, de gelijkmaker moest bijna wel vallen, maar viel dus uiteindelijk op miraculeuse wijze toch niet. Meeuwsen toonde zich ondermeer na een leuke solo te zelfzuchtig want zag de compleet vrijstaande invaller Luuk Schoofs over het hoofd. Maar er waren zeker nog drie of vier goede kansen te noteren. Een nederlaag dus die JVC volledig aan zichzelf te wijten had. Het publiek zag echter wel een leuke wedstrijd. Geen goede wedstrijd, dat zeker niet.

[image=165382]

JVC CUIJK: Tinus, Paymans (29. Akankan), Van Griensven, D. van Raaij, Van Zanten, Hofmeijer (80. Schoofs), R. van Raaij, Schouten (74. Zegers), El Allachi, Meeuwsen, Juncquiera