Afbeelding

Danny van Raay: 'Groep te smal voor titel'

Voetbal
CUIJK - JVC Cuijk lijkt afgelopen zondag het kampioenschap in de topklasse te hebben verspeeld door met 2-3 te verliezen van het laaggeklasseerde FC Hilversum. In Cuijk liggen ze daar overigens niet echt wakker van. Handhaving is en blijft het streven. Verdediger Danny van Raay: "We hebben een te smalle selectie om echt mee te doen voor de titel. Dat wil niet zeggen dat de nederlaag niet teleurstellend was".

Door: Willy Rooyakkers

Danny van Raay (28) is inmiddels een vertrouwd gezicht in de centrale defensie van JVC. De linksbenige verdediger uit buurdorp Vianen kwam ruim vijf jaar geleden over van De Treffers en is niet meer weg te denken op de Groenendijkse Kampen. Van Raay: "Ach, ik heb het goed naar mijn zin hier, vandaar dat ik ook weer bijgetekend heb. Waar zou ik anders naar toe moeten?". Daarbij zit hij lekker in zijn vel. "Ik denk dat ik bezig ben aan mijn beste seizoen tot nu toe. Ik heb veel vertrouwen en dat voetbalt lekker. Ik weet dat mijn taak is om een mannetje uit te schakelen en de bal in te leveren. Lekker overzichtelijk." Wat dat betreft kan hij aanstaande zondag zijn borst nat maken want dan treft hij Argon-spits Patrick Lokken die zich het beste laat omschrijven als een 'type Inzaghi'. Dat wil zeggen: je ziet hem de hele tijd niet, denkt hem in de zak te hebben, en dan ineens maakt hij een goal. "Dat vergt een enorme concentratie om tegen zo'n speler te spelen. Ik denk dat Argon sowieso een goeie ploeg heeft met veel voetballend vermogen. Het wordt een pittige klus."

Hofmeijer en andere Van Raay geschorst
JVC zal in ieder geval geconcentreerder moeten beginnen dan tegen FC Hilversum. "We wisten dat hun één op één zouden gaan spelen maar we wilden het even aankijken met een 'mannetje over'. Al snel liepen we echter achter de feiten aan. Achteraf kun je zeggen dat we anders hadden moeten beginnen. Ik denk echter dat we zelfs na de 0-3 nog genoeg kansen kregen om minstens gelijk te spelen. Het was onnodig, deze nederlaag, dat staat vast maar we moeten gewoon weer verder." JVC zal het in Mijdrecht moeten doen zonder de geschorsten Randy Hofmeijer en Robby van Raay.

[image=165364]

Uit de krant

Uit de krant