Afbeelding

VCA (5G) stunt tegen Volharding (2H)

Voetbal 3 keer gelezen
SINT AGATHA - Vijfdeklasser VCA heeft in de derde ronde van de KNVB-districtbeker voor een daverende verrassing gezorgd door op eigen veld het drie klassen hoger spelende Volharding (2H) met 3-1 te verslaan. De gasten uit Vierlingsbeek speelden met hun sterkst mogelijke basiselftal.

[image=197787]

Waar VCA-trainer Sjaak Erps vooraf nog had aangegeven 'prioriteit te geven aan de competitie', repte zijn evenknie Henk Evers over 'afreizen op volle oorlogssterkte'. Daar was binnen de lijnen echter weinig van te zien. Volharding kwam via Bram Jacobs nog wel op 0-1, maar op slag van rust scoorde Jan van Es, doorgaans te bewonderen in het tweede elftal van VCA, de gelijkmaker.

[image=197789]

Sensatie
Diezelfde Van Es kopte na een uur spelen de 2-1 op het bord, waarop een ware omsingeling van het VCA-doel volgde. Volharding dacht ook al aan 2-2, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Met hangen en wurgen bleef de marge intact alvorens Maarten Broekmans in de slotminuut voor 3-1 zorgde. Daarmee was de sensatie compleet. VCA wacht in de volgende ronde Ruwaard.

[image=197791]

Meer over VCA - Volharding deze dinsdag in Nieuwsblad De Maas Driehoek.

Uit de krant

Uit de krant