Afbeelding

Hofmeijer: 'Achilles'29 vorig jaar al beste ploeg'

Voetbal
CUIJK - De Groenendijkse Kampen in Cuijk zal zaterdagavond naar verwachting uit zijn voegen barsten. Koploper Achilles'29 komt namelijk bij JVC op bezoek. JVC-middenvelder Randy Hofmeijer: "Voor ons zijn de wedstrijden tegen de Groesbeekse teams derby's momenteel. Daarbij neemt Achilles altijd veel volk mee, is het op zaterdagavond en heb ik al van velen gehoord dat ze komen kijken. Ook veel mensen uit Uden bijvoorbeeld."

Door: Willy rooyakkers

[image=188606]

Flink kaartjes scheuren dus voor de aimabele vrijwilligers die in Cuijk altijd bij de toegangspoort staan. Op het veld verwacht Hofmeijer dat het een lastige avond gaat worden voor hem en zijn medespelers. Hofmeijer: "Achilles'29 had vorig jaar al voetballend de beste ploeg, beter dan FC Oss. Alleen verloren ze links en rechts wat onnodige puntjes. Dit jaar heeft zich dat weer voortgezet. Je ziet ook dat ze winnen van IJsselmeervogels en MVV terwijl ze al veel vaker BVO's hebben uitgeschakeld voor de beker. Ik meen zelfs dat ze al een paar jaar achter elkaar bij de laatste zestien zijn gekomen in die KNVB-beker. Dat zegt alles." Volgens voetbalinsider Hofmeijer is het vooral de scouting die bij de Groesbeekse formatie goede zaken doet. "Ik denk het wel. Ze halen links en rechts spelers weg die niet eens superbekend zijn maar als ze dan eenmaal bij Achilles'29 belanden dan blijken ze het zeer goed doen. Dat zie je nu weer bijvoorbeeld met die Daan Paau. Kwam als relatief onbekende van AWC en presteert goed." Hofmeijer zegt het niet maar denkt ongetwijfeld dat Paau vanuit Wijchen ook in Cuijk had kunnen belanden.

Ziek
Het is overigens de vraag of dat Randy Hofmeijer (29) zelf zaterdagavond aan de aftrap staat. De Udenaar is al dagen behoorlijk grieperig. "Ik ben al niet de dikste en als je dan dagen op het toilet zit dan is dat niet echt goed. Ik ga er natuurlijk wel alles aan doen want dit zijn de leuke wedstrijden." Vorig jaar scoorde Hofmeijer uit bij Achilles nog een schitterende goal door met zijn linkerchocoladebeen snoeihard de bal in de kruising te jagen. Het bleek een treffer die de Cuijkenaren een punt (1-1) opleverde. Naast het griepje van Hofmeijer is de situatie rondom Robby van Raaij zorgwekkender. De mannetjesputter uit Vianen staat al maanden buitenspel door in eerste instantie een voetblessure welke later zorgde voor allerlei andere lichamelijke ongemakken. JVC Cuijk zal zaterdagavond moeten winnen om niet de aansluiting met de top te verliezen. De nederlaag bij EVV, vorige week, deed wat dat betreft pijn. Hofmeijer: "Win je die wedstrijd dan hadden we zaterdag het affiche van de nummer één tegen de nummer twee gekregen. Dan had je nog veel meer publiciteit rondom dit duel gecreërd en daardoor meer publiek. Dat zou toch heerlijk zijn geweest? Nu blijft het wel een leuke wedstrijd maar het is toch jammer. Helemaal omdat het onnodig was."

Uit de krant

Uit de krant