Afbeelding

4G-4H: DAW bouwt voetbalrecord uit

Voetbal 46 keer gelezen
BEERS – DAW behaalde in Beers bij HBV de achtste zege op rij. Trainer Tiny Verhoeven won zijn tweede wedstrijd met Juliana Mill deze competitie. Slachtoffer werd met 5-1 het zieltogende Olympia’18. Avesteyn beet lelijk in het stof op de Roode Bleek in Liempde tegen DVG. Cito kwam in de derby tegen FC Schadewijk niet tot winst.

[image=194651]

Venhorst strandt op 2-2 in Handel
Zoals bekend is Handel uit altijd een lastige opgave voor Venhorst. De ploeg van trainer Jan Marijnissen zakte ver in. Venhorst had moeite een gaatje te vinden en ontbeerde de creativiteit. Bij een van de uitvallen van de thuisclub ging de bal op de stip en kon het zo maar zijn dat Venhorst met achterstand mocht gaan rusten. Na rust was het al rap 1-1 door Luuk van den Boogaart. Opnieuw liepen de Venhorsters in het mes en werd het 2-1. Tom van den Boogaart droeg in ieder geval zorg voor gerechtigheid en scoorde 2-2. Niet voldoende in de optiek van de Venhorst-trainer die met één puntje genoegen moest nemen. Hij bereidt zich komende week met zijn team voor op de komst van de ongenaakbare koploper DAW.

DAW blijft winnen en loopt uit
Met de 1-5 overwinning hebben de Schaijkenaren nog maar eens laten zien wat de planning is dit seizoen. Tegen directe concurrent HBV uit Beers kwam DAW in de 60e minuut zelfs met tien man toen Rik Willems rood kreeg. Volgens trainer Henry van Wanrooy had dit ook met geel kunnen volstaan. De stand was toen al 1-3 in Schaijks voordeel. Ondanks de numerieke minderheid liep de onbetwistbare koploper uit naar een 1-5 zege.

Milsbeek geeft zege prijs
Vierdeklasser Milsbeek heeft zich in De Mortel tegen promovendus MVC lelijk in de vingers gesneden. De Noord-Limburgers leidden in de 80e minuut nog met 3-1 maar stonden tien minuten later met lege handen. Na de 4-3 nederlaag staan de aspiraties voorlopig in de ijskast.
Het sterker gestarte Milsbeek nkwam in de 26e minuut op voorsprong door Bram van Wanroij. MVC kwam even later langszij na een Milsbeekse verdedigingsfout. Mendel Janssen bezorgde Milsbeek een 2-1 voorsprong bij rust. Na de derde Milsbeekse treffer in de 70e minuut van Dennis Abbenhuis leek de wedstrijd beslist. De gastheren gaven echter niet op. Hoogmoed komt voor de val, zo ervaarde Milsbeek dat verzandde in hautain en gemakzuchtig spel. Doordat de mannen van trainer Veenstra defensieve steken lieten vallen, sloop MVC dichterbij. Een misverstand tussen keeper Blaauw en verdediger Cornelis deed Milsbeek de das om. Een MVC-er bepaalde de eindstand op 4-3.

Geen winnaar in Kuukse derby
Vierdeklasse Hapse Boys waande zich op bezoek bij Vianen Vooruit bij een 0-2 voorsprong winnaar in de Kuukse derby. De gastheren maakten in het laatste half uur de achterstand ongedaan en sleepten een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Nadat Vianen Vooruit kansrijk opende maar spits Mark Daamen vrij voor de Hapse keeper Koen Giesbers zag missen, ging de derby gelijk op. De gasten uit Haps openden in de 30e minuut de score toen Sjef Boekenstijn keeper Tom Hopman kansloos liet. Op dat moment was die voorsprong terecht omdat de Boys de betere partij waren en bij Vianen Vooruit veel fout ging. Na rust kwamen de gastheren beter uit de startblokken maar kansen waren er vooralsnog niet. Het was Hapse Boys dat de eerste kans na rust verzilverde. In de 57e minuut omzeilde Ruud Weerts de buitenspelval en liet Vianen-keeper Hopman opnieuw kansloos: 0-2. Met Patrick Wolfs voor Roel Klaassen zorgde Vianen Vooruit voor meer dreiging voor het Hapse doel. Zag Walter Bulkens een schot door Boys-keeper Giesbers uit de kruising geplukt, in de 69e minuut trof hij vanaf zestien meter wel doel. Keeper Tom Hopman voorkwam dat de gasten uitliepen naar 1-3 toen hij een vrije trap uit de kruising tikte. In de tegenaanval kwam thuisclub Vianen Vooruit langszij. Op aangeven van Walter Bulkens wist goaltjesdief Mark Daamen de Hapse keeper te verschalken: 2-2. In de bloedstollende slotfase liet Vianen Vooruit op de valreep de winst liggen.

[image=194647][image=194648][image=194649][image=194650]

Cito eindigt met tien man
FC Schadewijk kwam met de hakken over de sloot tegen Cito. Het duel werd met 2-1 gewonnen door doelpunten voor rust van Roel van Bergen en Wesley Groenendijk. Beide treffers kwamen uit voorzetten van Michael Groenendijk. Nog voor rust kreeg Mustafa Ozer rood. Hij trok in de 26e minuut de doorgebroken Michael Groenendijk onderuit. Abdullah knalde op de paal en een Cito-inzet moest door FC Schadewijk van de doellijn worden gehaald. FC Schadewijk-trainer Ruud Fleskens was niet bepaald tevreden hoe zijn team met het man-meer voordeel omging. Fleskens: “Het leek wel of we alleen maar achteruit wilden spelen. Cito ging na rust de lange bal hanteren en we kregen het warempel nog moeilijk ook." Rob Konings kon op aangeven van Bas van Rooy de aansluitingstreffer maken naar 2-1. Trainer Maikel van Orsouw: “We hadden zeker beter verdiend. Maar de bal moet er wel in. Mijn selectie is niet zo breed en als daar nog mensen uit wegvallen heb ik een probleem. Gelukkig zijn de gebroeders Konings weer terug van vakantie, dat scheelt weer wat. Ik heb Mark Konings nog in laten vallen, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Volgende week naar Vinkel, dat is andere koek.”

[image=188209]

Vorstenbossche Boys wint ook van NLC’03
Het team van Willem van den Burgt zette in Lith de goede traditie voort. Met 1-3 ging de winst mee naar Vorstenbosch. In de 40e minuut eerste helft viel de openingstreffer. Rob van der Wijst kwam als winnaar uit een duel rand zestien. De bal kwam vervolgens bij Luuk van Kessel die de 0-1 binnenschoof. Nog in de tweede helft werd het 0-2. Een verre inworp van Ronald Bijl ging hier aan vooraf. Rob van der Wijst kopte door naar John van Kleef die er 0-2 van wist te maken. Na rust belandde een voorzet van John van Kleef op de paal en kort hierna liet Rob van de Wijst zich provoceren. De kolossale spits reageerde zich af. Niet slim en de belangrijke aanvaller voor Van den Burgt kreeg direct rood. Ook NLC ontkwam niet aan een veldverwijzing. Remco Bijl liep tegen zijn tweede geel en mocht ook voortijdig de Lithse douche opzoeken. NLC’03 kwam via Tim Ruijs op 1-2, maar in de 92e minuut maakte Luuk van Kessel de bevrijdende 1-3. Winst in punten maar een duur verlies van Rob van der Wijst. Willem van den Burgt mag weer aan het puzzelen.

[image=139183]

EVVC wint opnieuw met grote cijfers
EVVC haalde hard uit in Lieshout en won met 2-7. John van Nielen is met zijn team koploper in 4H en staat nu één puntje los op FC Schadewijk. Gezien het spel van de Vinkelnaren zijn zij de grote kampioenskandidaat al is dat voor Kerstmis een erg premature stelling. ASV won zoals verwacht van Mariahout waar Avesteyn zijn derde nederlaag leed. Bij laagvlieger DVG werd met klein verschil (2-1) verloren. De ruststand op de Roode Bleek bleef dubbel blank. Na rust was het na drie minuten raak. Rik van Ruremonden rondde een steekbal van Wilco Voets prima af: 1-0. DVG kreeg het moeilijk in die fase en beperkte zich tot de counter. In de 86e minuut werd het toch 2-0. Martijn Caals krulde een bal heerlijk achter Hein van den Heuvel. De winst was een feit al wist Joep Konings nog voor de aansluitende treffer te zorgen in de slotminuut. Verder liet DVG het niet komen. Volgende week een leuk duel voor de Dinthernaren die thuis FC Schadewijk ontvangen.