Afbeelding

Abdes Assouiki: 'Ik moest van ver komen'

Voetbal 16 keer gelezen
CUIJK - Opvallende nieuwkomer dit seizoen bij JVC Cuijk is Abdes Assouiki. De 30-jarige middenvelder begint de laatste weken steeds beter te spelen. Assouiki: "Ik moest van ver komen vanwege een zware blessure en een seizoen van bijna niet spelen. Het gaat steeds beter, maar kan nog beter." Zondag speelt hij met zijn club JVC Cuijk in Den Haag bij HBS.

Door: Willy Rooyakkers

[image=188195]

Abdes Assouiki is zo'n speler waar menig rechtgeaard liefhebber van kan gaan watertanden. Een échte voetballer: vlug, technisch, combinatiegericht, inzichtrijk, offensief ingesteld. Het is nu op de kop af tien jaar geleden dat hij als groot talent namens RKC Waalwijk in de laatste minuut Heerenveen op een 2-1 nederlaag trakteerde. Op assist van John van Loenhout volleerde de kleine technicus de bal achter Heerenveen-keeper Hans Vonk. Hoewel toenmalig trainer Martin Jol hem regelmatig liet spelen kon Assouiki de laatste stap niet maken en belandde hij in het amateurvoetbal. Via Triborgh, Schijndel, Dijkse Boys en het Belgische Houtvenne is hij nu dus in Cuijk geland. Vorig seizoen was een echt kwakkeljaar. Abdes Assouiki: "Ik speelde nog bij Dijkse Boys toen ik in de nacompetitie tegen Be Quick iets voelde knakken in mijn lies. Daarna heb ik nog doorgespeeld omdat we hoopten dat het over zou gaan maar uiteindelijk moest ik geopereerd worden. Zoals bekend ontstonden er problemen bij Dijkse Boys en moest ik mijn heil gaan zoeken in België. Het duurde lang voordat ik mocht spelen en toen dat uiteindelijk zover was kon ik moeilijk in goede doen komen. Mijn conditie was natuurlijk nergens en dan kun je niet meer goed maken. Bovendien was het bij Houtvenne heel anders voetballen dan ik gewend was. Het was ploeteren en strijden voor elke bal. Duels aangaan. Daar was ik op dat moment fysiek niet klaar voor." Overigens was Assouiki in België ploeggenoot van Mourad Maamar die dit seizoen bij UDI'19 op de lijst staat.

JVC Cuijk
Dit jaar is echter alles weer anders. Bij JVC waren ze die kleine spelmaker nog niet vergeten en daarom boden ze hem de kans om in Cuijk bij de selectie te komen. Assouiki: "Ik moest fysiek gezien van ver komen maar nu gaat het steeds beter. Ze hadden nog een plek vrij op het middenveld en die kans moest ik grijpen. Ik heb het hier goed naar mijn zin, de organisatie is uitstekend en we hebben een sterk team." Afgelopen zondag lieten de Cuijkenaren voor de derde keer dit jaar in de slotfase een overwinning alsnog glippen. "Dat is misschien het verschil tussen ons en een echte topclub in deze klasse. Achilles'29 laat HSC'21 echt niet meer gelijkmaken als ze vlak voor tijd op 1-0 komen. Daar moeten wij nog in groeien denk ik. We hebben op deze manier al zes punten verspeeld, dat is zonde. Ik moet erbij zeggen dat we zondag ook de pech hadden dat we met allerlei blessures kampten. Ook tijdens de wedstrijd kwamen er nog een paar bij. Zelf was ik tijdens de tweede helft ook niet meer fit. Ik kreeg last van een hamstring waardoor na de rust elke stap pijn deed. Vanavond (donderdag) ga ik weer met de groep trainen, kijken hoe het gaat. Misschien dat El Allachi zondag ook weer terug is van een knieblessure. Het is heel belangrijk in deze klasse dat je een brede selectie hebt. Elke blessure tikt aan wat dat betreft."

Nummer tien
Wie Assouiki nog kent van zijn vorige clubs weet dat hij eigenlijk een echte nummer tien is. Iemand die kort achter een voetballende centrumspits het beste tot zijn recht komt. "Ja, dat is wel zo. We moeten kijken wat er allemaal gaat gebeuren. Misschien dat ik op die plek de voorhoede mee kan helpen. Een en ander is natuurlijk altijd afhankelijk van wie er allemaal beschikbaar is. Ik doe gewoon zo goed mogelijk mijn best op de positie waar de trainer mij nodig heeft. Ik hoop dat ik zondag kan spelen en dat we drie punten gaan pakken bij HBS. Daar moeten we voor gaan."

Programma Topklasse

HSC'21 - WKE
Achilles'29 - Hollandia
Argon - Quick'20
Haaglandia - AFC
UNA - FC Lienden
VVSB - De Treffers
FC Hilversum - EVV
HBS - JVC Cuijk

Uit de krant

Uit de krant