De kinderraad van Recreatie en Meer. (archieffoto: Ingrid Driessen)
De kinderraad van Recreatie en Meer. (archieffoto: Ingrid Driessen) Foto: Martijn Schwillens

Speeltuin Gewoon Buiten krijgt omgevingsvergunning

Algemeen 857 keer gelezen

OVERLOON | Het jaar brengt nu al veel goeds voor Stichting Recreatie en Meer. Naast het bedrag van maar liefst € 115.000 wat de stichting al bij elkaar gesprokkeld heeft, kreeg de stichting op valentijnsdag de omgevingsvergunning. "

Op 14 februari kreeg Renuka van Gaal van Jeroen Verhoeven van Geling advies een leuke "valentijnpost". Na een lange, intensieve zoektocht naar een geschikte locatie en nog een spannende afwikkeling met de vergunningsverlening, was dit de mooiste en meest bijzondere mijlpaal. Het is gelukt, we kunnen bijna aan de slag.

Jeroen Verhoeven van Geling Advies ondersteunt de Stichting al enkele jaren en heeft al veel voor de Stichting gedaan, zo ook de aanvraag voor de vergunning. Dat we de vergunning hebben gekregen, hebben we ook te danken aan Cindy Verwaaijen, landschapsontwerper. Zij heeft de afgelopen jaren verschillende ontwerpen gemaakt en zo ook het laatste ontwerp.

Cindy vond het leuk om veel tijd in ons project te steken, omdat het in de buurt is van waar zij vandaan komt. Ook danken wij Arcadis, Vivara en GH advocaten voor hun bijdrage.

Het project is ook deelnemer van de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. Nu we eenmaal dit jaar eindelijk aan de slag kunnen, maken we ook kans op €1000 die we vrij mogen besteden. Hoe gaaf is dat?

Tot slot kreeg de Stichting op 15 februari te horen dat zij een bijdrage van €1000 krijgen van de sponsorcommissie van de Industriële Kring. Uiteraard hopen we dat nu andere mensen/organisaties en instellingen over durven te gaan tot sponsoring, want we zijn bijna bij het totaalbedrag, maar nog niet helemaal.

If you have discipline, drive and detemination. Nothing is impossible, zegt Renuka van Gaal.

Wij hopen dat we mensen kunnen inspireren om ook burgerinitiatieven op te starten. Het geeft zoveel voldoening.

Voor meer informatie over de Stichting Recreatie en Meer kijk op www.speeltuinboxmeer.nl

Uit de krant