Marco Verhoeven en Renuka de Kunder van Speeltuin Gewoon Buiten.
Marco Verhoeven en Renuka de Kunder van Speeltuin Gewoon Buiten.

Speeltuin Gewoon Buiten wint 2.500 euro van Kern van Pit

Algemeen 625 keer gelezen

OVERLOON | Speeltuin Gewoon Buiten heeft zich gekwalificeerd voor de landelijke finale van 'Kern met Pit' op 28 maart. De samenspeeltuin in Overloon kreeg de voorbije weken veel publieksstemmen en mag alvast 2.500 euro besteden aan verdere verbetering van de speeltuin.

"We hebben een enthousiaste groep leerlingen, leerkrachten en vrijwilligers die de samenspeeltuin wekelijks onderhouden", verduidelijkt Renuka de Kunder van Speeltuin Gewoon Buiten, die onlangs werd uitgebreid met een nieuwe kabelbaan. Haar pitch tijdens de provinciale bijeenkomst in Veghel maakte zaterdag indruk. "Het mooie van jullie project is onder meer dat jullie kinderen met enige afstand tot de arbeidsmarkt kansen geven om ervaring op te doen én zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast zorgen jullie voor interactie tussen juist deze kinderen en hen die op voorhand de neiging hebben juist afstand te bewaren."
Als winnaar van de provincie Noord-Brabant krijgt Gewoon Buiten, ooit opgericht als speeltuin voor mindervaliden, alvast 2.500 euro. Dit bedrag wordt gebruikt voor het aanpassen van de paden. De winnaar van de landelijke finale wint nog eens 3.000 euro.

Uit de krant