Afgelopen week overhandigde Ladies Circle Land van Cuijk een cheque van ruim achtduizend euro aan Martien Bos
Afgelopen week overhandigde Ladies Circle Land van Cuijk een cheque van ruim achtduizend euro aan Martien Bos

Smaakcentrum ontvangt cheque van Ladies’ Circle

Algemeen 505 keer gelezen

BOXMEER | Ondanks alle beperkingen in het afgelopen jaar wist serviceclub Ladies’ Circle Land van Cuijk een overweldigend bedrag bij elkaar te brengen voor Stichting Smaakcentrum. Afgelopen week overhandigden de dames een cheque aan Smaakcentrum-grondlegger Martien Bos. Bedoeld om een bijdrage te leveren aan een gezonde generatie.

Serviceclub Ladies’ Circle kiest ieder jaar een nieuw goed doel waarvoor geld verzameld wordt. Afgelopen jaar was dat Stichting Smaakcentrum. En hoewel het een jaar vol beperkingen was, pakten de acties van de dames goed uit. Afgelopen week overhandigden ze een cheque van ruim achtduizend euro aan Martien Bos, grondlegger van het Smaakcentrum. Natuurlijk was hij erg blij met deze donatie. “Dit betekent dat we weer een heleboel kinderen les kunnen geven in voedingseducatie,” lacht Bos. “Bovendien was het echt hartverwarmend om te zien hoe deze vrouwen zich ‘zomaar’ voor het Smaakcentrum inzetten. Ze hebben ons echt omarmd.” Stichting Smaakcentrum ontvangt jaarlijks bijna alle kinderen uit groep 7 en 8 uit het Land van Cuijk en binnenkort ook uit Gennep. Op één van de vier locaties gaan de kinderen, onder begeleiding van vrijwilligers, zelf koken en krijgen ze theorieles over gezonde voeding. Op deze manier wil het Smaakcentrum een basis leggen voor een gezonde generatie in de regio.

Geen geld, maar tijd
Het merendeel van het geld werd verdiend met de verkoop van chocoladeletters, inmiddels een bekende actie van Ladies’ Circle. De dames benadrukken dat het succes van deze actie ook te danken is de inwoners van de regio en veel bedrijven die in de decembermaand hun medewerkers in het zonnetje zetten met een lekkere letter. Voorzitter Suzanne Groenewegen vertelt: “We schenken zelf geen geld, maar tijd. Wij bedenken en organiseren iets en het is aan de regio om dit op te pakken. Gelukkig wordt dat bij de chocoladeletters massaal gedaan.” Een andere activiteit was een online work-out, verzorgd door een professionele personal trainer. Deelnemers deden een vrijwillige bijdrage in de pot, wederom bedoeld voor het Smaakcentrum. Helaas waren er verder weinig activiteiten mogelijk in het afgelopen jaar. Groenewegen: “Erg jammer, want we hadden ideeën in overvloed. Maar gelukkig kunnen we komend jaar waarschijnlijk wel van alles op touw zetten.” Het goede doel van dit jaar is Metakids, een landelijke stichting die onderzoek doet naar metabole ziektes, oftewel dodelijke stofwisselingsziekten, bij kinderen. Ook hiervoor gaan dit najaar weer chocoladeletters in de verkoop. Oftewel: snoepen voor een goed doel.

Uit de krant