Het consultatiebureau in Haps.
Het consultatiebureau in Haps. Foto: Persbureau SK-Media
INGEZONDEN

Beste Koos,

Algemeen 2.208 keer gelezen

Om jou even te helpen met jouw betoog: je kunt nog veel meer kosten besparen! Sluit gewoon alle consultatiebureaus en centraliseer deze in het Maasziekenhuis. Want als je vanuit Haps binnen 7 minuten bij het consultatiebureau in Mill of Cuijk kunt staan, waarom dan niet voor iedereen? (Voor degene die dit gemist hebben, citeer ik even uit de column van Koos “Wethouder Willy Hendriks vindt het een geruststellende gedachte dat de ouders binnen zeven minuten in het consultatiebureau in Mill of Cuijk kunnen zijn.”) Dan kan iedereen ook wel binnen 7 minuten in Beugen in het Maasziekenhuis staan. Er hoeven minder panden open gehouden te worden, je bezuinigt op materieel en op schoonmaakkosten. Personeel hoeft niet meer van de ene naar de andere locatie te verkassen, dus een tijdwinst is er ook voor hen. Zij kunnen veel meer baby’s zien doordat er minder tijd verloren gaat aan het heen en weer reizen tussen verschillende locaties. Wat zal dat wel niet opleveren? En ik heb het dan nog niet eens over de brandstofkosten en energiekosten als er maar één locatie is. En het mooie is: de gemeente kan dit gewoon doen, want overleg is niet nodig, dus wat houdt ze nog tegen? Bezuinigen is inderdaad soms makkelijker dan je denkt!

Kleine kanttekening: Ik ga er hierbij dan natuurlijk wel van uit dat alle gereden bekeuringen i.v.m. snelheidsovertredingen (want je hebt maar 7 minuten) gewoon gedeclareerd kunnen worden op conto van Wethouder Willy Hendriks.

Maar stel nou dat je iets verder kijkt dan je neus lang is en je iets beter verdiept in de hele materie? Want een normaal functionerend mens met een gemiddelde hoeveelheid fatsoen, begrijpt dat het hier niet gaat om het consultatiebureau dat per se in Haps moet blijven. Het gaat erom dat je als fatsoenlijk mens even je achterban (lees: dorp) checkt voordat je een dergelijk besluit neemt, zeker omdat je weet dat het ooit gevoelig lag. Dat wordt elke keer vergeten. Daar gaat het mis. En ja, het kan zomaar zijn dat de huidige jonge ouders het prima vinden om elders naar een consultatiebureau te moeten, maar dan is het een gedragen besluit en voorkom je een hoop ergernis. Ergernis om het verloop van de besluitvorming, ja, in dit geval de besluitvorming rondom het sluiten van een consultatiebureau, maar what’s next? Bezuinigen is soms iets lastiger áls je denkt, maar daarmee creëer je wel draagvlak.

Renate Verheijen, Haps

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant