In deze eerste fase heeft waterschap Aa en Maas de monding van de beek in de Maas aangepakt. (Foto: Waterschap Aa en Maas)
In deze eerste fase heeft waterschap Aa en Maas de monding van de beek in de Maas aangepakt. (Foto: Waterschap Aa en Maas)

Eerste fase herinrichting Campagnebeek Maashees afgerond

Algemeen 464 keer gelezen

MAASHEES | Na ruim een jaar uitstel heeft waterschap Aa en Maas de werkzaamheden aan de Campagnebeek bij Maashees afgerond. Er is onder meer stortsteen verwijderd zodat vissen de beek in kunnen trekken en er is meer ruimte gecreëerd voor water bij hevige buien. Oorspronkelijk zou de beek in de zomer van 2021 al onder handen worden genomen. Omdat het Maaswater destijds zeer hoog stond werden de werkzaamheden uitgesteld.

“Tussen de wegen ‘Op den Berg’ en ‘Campagne’ is over een lengte van één kilometer een moerasbeek gerealiseerd,” meldt waterschap Aa en Maas. “Een deel van de beek is breed en ondiep gemaakt zodat er meer ruimte is voor het water bij hevige buien. Met de uitvoering van deze maatregelen wordt kwelwater in de omgeving ook langer in het gebied vastgehouden. Dit is gunstig voor de plantengroei in het gebied. Bij de uitmonding van de Campagnebeek in de Maas is de stortsteen verwijderd zodat vissen gemakkelijker vanuit de Maas de beek in kunnen trekken.”

De eerste herinrichtingsfase is nu klaar. In de tweede fase wordt de Campagnebeek toekomstbestendiger gemaakt. “Hiervoor is momenteel nog onvoldoende grond beschikbaar om de beek meer ruimte te geven en de waterpeilen te verhogen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant