De kermis in Beugen is al jaren het summum van gezelligheid.
De kermis in Beugen is al jaren het summum van gezelligheid.

Dorpskermis zoals een dorpskermis betaamt

Algemeen 2.748 keer gelezen

BEUGEN | Is de kermis in kleine kernen een uitstervend ras? Niet als je het aan de Beugenaren vraagt. Om te voorkomen dat de gezelligheid van de dorpskermis verloren gaat, is er in deze kern gekozen voor een nieuwe aanpak. De Stichting Kermis Beugen, bestaande uit vrijwilligers en proffessionals, is in het leven geroepen om die gezellige kermis in ere te houden. “Met hulp van ‘de Vrienden van’ en vele sponsoren is het hen gelukt een geweldig programma neer te zetten,” meldt de stichting over de kermis die plaatsvindt van vrijdag 30 juni t/m dinsdag 3 juli. “Iedere dag is er volop vertier voor jong en oud.”

De oprichting van Stichting Kermis Beugen zal door de gasten nauwelijks worden opgemerkt, hoopt de stichting zelf. De nieuwe organisatiestructuur is puur om het achter de schermen beter te laten stroomlijnen en de levensvatbaarheid voor de toekomst te garanderen.

Maar als bezoekers geen grote veranderingen hoeven te verwachten, wat kunnen ze dan wél verwachten? “De kermisattracties gaan in de middag open en in de avond is het Cantus waar iedereen gezellig met vrienden, familie en vage kennissen kan meelallen op de bekende nummers die de zeskoppige liveband speelt,” meldt Stichting Kermis Beugen. “In het weekend is er veel vermaak voor jong en oud. Er zijn speciale kinderactiviteiten op zaterdagmiddag en zondag is de beroemde, gezellige familiedag onder de noemer ‘Beugen Buiten’.”

Eitje erbij?
De maandag staat traditioneel in het teken van eieren. De organisatie gaat voor iedereen met grote of kleine trek smakelijke uitsmijters bakken, in combinatie met een kopje koffie, aangeboden door ‘de Vrienden van’. “We zijn nog nooit door de voorraad eieren heen gegaan, dus daag ons uit en kom massaal aanschuiven deze middag.” Wat volgt is het gezellige dansmatinee met live muziek.

‘Van alles te doen’
De rest van het kermisprogramma bestaat als vanouds uit veel muziek van “swingende feestbands”. Daarnaast zijn er ook weer de bekende, Beugense attracties. “Weer lekker een rondje draaien in de rups of in de draaimolen, een suikerspin eten , gokken in de goktent of schieten in de schiettent,” volgens Stichting Kermis Beugen kan het allemaal en is “er van alles te doen.”

Kermis als vanouds
“Zo’n kermis waar je altijd iemand kent, waar je altijd een praatje kunt maken en waar je altijd gelijkgestemden vindt. Gezellig een drankje of een dansje samen, of misschien wel allebei.” Gaat het verloren in de kleine kern? Niet in Beugen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant