Henk is nu 80 maar wij hopen dat we hem nog jaren op zijn inmiddels elektrische fiets voorbij mogen zien komen in Cuijk.
Henk is nu 80 maar wij hopen dat we hem nog jaren op zijn inmiddels elektrische fiets voorbij mogen zien komen in Cuijk.

Henk is 80 geworden, maar hij trekt zijn PostNL-jas nog lang niet uit

Algemeen 4.488 keer gelezen

CUIJK | Als postbode is Henk Jaspers voor veel inwoners van Cuijk een vertrouwd gezicht. Zijn donkerblauwe petje, gecombineerd met het typerende oranje van zijn PostNL-kleding, verraden Henks aankomst al van ver. Wat Henks verschijning niet verraad is zijn leeftijd. De actieve, vitale postbode is zaterdag namelijk 80 jaar geworden. 

In het bezorgen van brieven heeft Henk een nieuwe passie gevonden. Decennia lang verdiende de Cuijkenaar de kost als timmerman. Nadat hij met pension ging realiseerde hij zich al redelijk snel dat thuis zitten, achter de geraniums, niets voor hem was. En wat is er nou lekkerder dan op je oude dag actief blijven en veel fietsen? Henk ging aan de slag als postbode en vond zijn nieuwe roeping.

Natuurlijk is dat fietsen lekker bij een gematigd briesje en warm zonnetje. Maar Henk moet natuurlijk ook bij wind en regen op zijn stalen ros stappen. “Maar Henk is altijd op tijd; heeft zin om de dag te starten en aan de slag te gaan, en zorgt ervoor dat alles goed verloopt bij de post.”, aldus familie. “Henk moet bijna omvallen voordat hij zich ziek meldt. Dit gebeurt dan ook zelden.”

Henk vierde zijn 80ste verjaardag lekker tijdens een ontspannen weekendje weg met familie. Maar indien je het kenmerkende petje en oranje kleding nog ziet deze week, feliciteer Henk dan gerust.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant