Afbeelding
Foto:

Corona en statiegeld op blikjes doen Verbruggen Food Group stoppen

Algemeen 3.101 keer gelezen

HAPS | Het is één van de blikvangers langs de A73 bij Haps: het grote bedrijfspand van Verbruggen Food Group. Echter zullen de rood witte letters binnenkort van de gevel verdwijnen. Het bedrijf, met ruim vierduizend producten in alle categorieën levensmiddelen, legt per maart haar werkzaamheden definitief neer. “Deze beslissing komt voort uit een combinatie van factoren.”

‘Met spijt’ heeft de directie de beëindiging van de Hapse groothandel aangekondigd, onder andere op hun website. De hoofdzakelijke aanleidingen voor het beëindigen van de activiteiten zijn volgens de directie “de impact van Covid-19, de invoering van het statiegeld op blik per 1 april 2023 en de daarmee samenhangende tegenvallende resultaten”.

Verbruggen Food Group is een familiebedrijf dat meer dan honderd jaar geleden het levenslicht zag in Mill. De groothandel voor de detailhandel levert in Nederland maar ook daarbuiten. “Toch bieden we nog steeds de service die hoort bij een buurtsupermarkt.”, claimt Verbruggen.

Juist die levering in het buitenland is door de invoering van statiegeld op blik gaan haperen. Duitse afnemers, die in eigen land al jarenlang statiegeld moesten betalen op ingeblikte dranken, zag met de nieuwe statiegeldregels geen voordelen meer in het inslaan bij Nederlandse bedrijven ten opzichte van Duitse.

Hoeveel banen er verdwijnen is vooralsnog niet duidelijk. Het bedrijf laat weten dat er “inmiddels tientallen mensen bij Verbruggen werken”. De directie dankt hen allemaal voor de toewijding en het harde werken en geeft aan haar “uiterste best” te doen om het personeel zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens de overgangsperiode.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant